Η «μάχη» της ρομποτικής σκούπας – Νέα ευρωπαϊκή προθεσμία για το deal Amazon – iRobot

Η «μάχη» της ρομποτικής σκούπας – Νέα ευρωπαϊκή προθεσμία για το deal Amazon – iRobot
epa08179196 (FILE) - A general view of the Amazon logistic and distribution center in Moenchengladbach, Germany, 17 December 2019 (reissued 30 January 2020). Amazon will release their 4th quarter 2019 results on 30 January 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 55715606 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ έχει προειδοποιήσει την Amazon ότι η συμφωνία μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες.

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασίσουν έως τις 14 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για το αν θα εγκρίνουν την εξαγορά της εταιρείας Amazon ύψους 1,4 δισ. δολαρίων, της εταιρείας κατασκευής ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών iRobot, σύμφωνα με κανονιστική κατάθεση.

Τον Αύγουστο, η αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ σταμάτησε προσωρινά την έρευνά της σχετικά με τη συμφωνία, ενώ ανέμενε περισσότερες πληροφορίες. Η προηγούμενη προθεσμία της για την απόφασή της σχετικά με τη συμφωνία ήταν η 13η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ έχει προειδοποιήσει προηγουμένως την Amazon ότι η συμφωνία μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες και επίσης να ενισχύσει την κυρίαρχη θέση της αμερικανικής εταιρείας ως παρόχου ηλεκτρονικών αγορών.

Τον Ιούλιο, η Amazon μείωσε το τίμημα που θα πλήρωνε για την iRobot κατά περίπου 15% σε περίπου 1,42 δισ. δολάρια, αφού η iRobot, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικές σκούπες Roomba, ανέλαβε περισσότερα χρέη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: