Η μεγάλη επιστροφή του Guitar Hero

Η μεγάλη επιστροφή του Guitar Hero

Μετά την ολοκληρωτική του καταστροφή πριν από 4 χρόνια, επιστρέφει και... σολάρει.

Το 2008 οι πωλήσεις το Guitar Hero έφτασαν το 1,7 δισ. δολάρια. Όμως μέχρι το 2011 η Activision, η εταιρεία πίσω από το πιο επιτυχημένο παιχνίδι μουσικής όλων των εποχών, σταμάτησε την παραγωγή του αφού πια δεν το αγόραζε κανένας.

Το Guitar Hero πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 και έκανε πάταγο, όλοι ήθελαν να γίνουν κιθαρίστες στο ροκ συγκρότημα μέσα στον υπολογιστή τους. Όμως οι πωλήσεις για όλα τα παιχνίδια του είδους έπεσαν στα 900 εκατ. για όλους τους κατασκευαστές το 2009 και σε λιγότερα από 300 εκατ. το 2010. Τι συνέβη;

«Πούλησαν πολύ υλικό σε πολλούς ανθρώπους πολύ γρήγορα» δηλώνουν στο Fortune στελέχη της αγοράς. «Η τελευταία έκδοση του Guitar Hero, αλλά και του αντίστοιχου Rock Band, είχαν από 85 τραγούδια. Για τους περισσότερους παίκτες, το να τελειοποιήσουν τις επιδόσεις τους σε όλα μπορεί να πάρει και ένα χρόνο. Επιπλέον, η αγορά απλώς κορέστηκε. Όσοι ήταν να αγοράσουν, αγόρασαν».

Η επανακυκλοφορία του Guitar Hero σηματοδοτεί γενικά την αναβίωσητων παιχνιδιών μουσικής που το 2015 αναμένεται να έχουν τζίρο 100 εκατ., με τα 75 από αυτά να αναμένεται να πάνε στην Activision.

Σήμερα η σελίδα του Guitar Hero στο Facebook έχει περισσότερα από 10 εκατ. μέλη και η εταιρεία δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επανεφευρίσκουν το παιχνίδι και την όλη εμπειρία, και ελπίζουν πως φέτος θα κάνουν επιτυχία.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, απέναντι στο ανταγωνιστικό Rock Band 4. Το Guitar Hero θα λειτουργεί σε PS4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, σε smartphones και σε ταμπλέτες, εκμεταλλευόμενο την τεράστια διάδοση του mobile gaming.