Η Μέι επίσημα πρωθυπουργός – Ποια είναι η Σιδηρά Κυρία του Brexit

Η Μέι επίσημα πρωθυπουργός – Ποια είναι η Σιδηρά Κυρία του Brexit
epa05423354 Queen Elizabeth II (R) welcomes Theresa May at the start of an audience in Buckingham Palace, where she invited the former Home Secretary to become the new Prime Minister of Britain and form a new government, London, Britain, 13 July 2016. EPA/DOMINIC LIPINSKI UK AND IRELAND OUT - NO ARCHIVE EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

Η βασίλισσα έκανε δεκτή την παραίτηση του Κάμερον.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή πριν από λίγο την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον και η Τερίσα Μέι είναι πλέον επίσημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ και μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέσα Μέι υποσχέθηκε να διαμορφώσει ένα νέο ρόλο για την χώρα της μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της αφότου ανέλαβε καθήκοντα, υποστηρίζοντας ότι την κυβέρνησή της θα καθοδηγούν οι ανάγκες των απλών πολιτών.

«Μετά το δημοψήφισμα βρισκόμαστε ενώπιον μιας εποχής μεγάλης εθνικής αλλαγής», επισήμανε η Τερέσα Μέι προτού εισέλθει στην πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για πρώτη φορά με την ιδιότητα της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Το γνωρίζω διότι εμείς είμαστε η Βρετανία που θα αρθούμε στο ύψος των προκλήσεων. Καθώς θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ, θα αναλάβουμε έναν ισχυρό, θετικό νέο ρόλο παγκοσμίως και θα κάνουμε τη Βρετανία μια χώρα που θα δεν θα εργάζεται για τους λίγους προνομιούχους αλλά για τον καθένα από εμάς».

Η Τερίσα Μέι δεσμεύτηκε επιπλέον να προστατεύσει την «ενότητα» της Βρετανίας.

«Πιστεύουμε στην ένωση: τους πολύτιμους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για την ζωή και την πολιτική πορεία της Σιδηράς Κυρίας του Brexit εδώ

O Λευκός Οίκος συνεχάρη σήμερα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι για την ανάληψη των καθηκόντων της, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει πεπεισμένη ότι η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης θα καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία την χώρα της, διαμέσου της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων, στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βασιζόμενοι στις δημόσιες τοποθετήσεις που έχουμε ακούσει από τη νέα πρωθυπουργό, (η Τερίσα Μέι) σκοπεύει να συνεχίσει μια πορεία που θα συνάδει με την πορεία που πρότεινε ο πρόεδρος Ομπάμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.