Η Μελάνια Τραμπ ακολουθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ και ντύνεται στα πράσινα. Τι συμβολίζει όμως το χρώμα;

Η Μελάνια Τραμπ ακολουθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ και ντύνεται στα πράσινα. Τι συμβολίζει όμως το χρώμα;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γιατί και οι δύο κυρίες επέλεξαν το πράσινο χρώμα και τι συμβολίζει;

Κάθε χρόνο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ υποδέχεται στον Λευκό Οίκο παιδάκια για το καθιερωμένο Easter Egg Roll, κατά το οποίο ψάχνουν πασχαλινά αυγά που είναι κρυμμένα στην έπαυλη και στη συνέχεια τους διαβάζει παραμύθια.

Βέβαια, φέτος εξαιτίας της πανδημίας δεν μπόρεσε να γίνει το ξεχωριστό αυτό event, ωστόσο η Μελάνια αποφάσισε να διαβάσει το κλασσικό παραμύθι «The Little Rabbit» και να ανεβάσει το βίντεο στο Instagram.

Για αυτή την περίσταση, η Μελάνια επέλεξε ένα πράσινο shirtdress με μακριά μανίκια και τσέπες. Το σύνολο ολοκλήρωσε με μια πράσινη δερμάτινη ζώνη και ένα ζευγάρι Manolo Blahnik γόβες.

Το χρώμα του φορέματός της συνήθως δεν ενδείκνυται για την τηλεόραση ή γενικότερα τον φακό, καθώς μπορεί εύκολα κάποιος να το χρησιμοποιήσει ως «πράσινη οθόνη» για να προβάλλει πάνω της ειδικά εφέ, όπως βλέπουμε στον κινηματογράφο, για παράδειγμα.

Παρόλα αυτά, εκτός από την σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, τελευταία και η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε το ίδιο πράσινο χρώμα για την εμφάνισή της στο έκτακτο διάγγελμα που απηύθυνε στον βρετανικό λαό. Η αγάπη της βασίλισσας Ελισάβετ για τα έντονα και φανταχτερά outfit είναι γνωστή, άλλωστε.

Γιατί, όμως, και οι δύο κυρίες επέλεξαν το πράσινο και τι συμβολίζει;

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την θεραπεία, τη φύση, την ισορροπία και την καλή υγεία. Σημαίνει ανάπτυξη, εξέλιξη, ευημερία και γαλήνη. Όλα αυτά δηλαδή που έχουμε τόσο ανάγκη και αναζητούμε εν καιρώ πανδημίας.

Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που επέλεξαν το πράσινο φόρεμα για να απευθυνθούν στον κόσμο.