Η Μελίνα Τραυλού στο τιμόνι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Η Μελίνα Τραυλού στο τιμόνι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
ÌåôáëëåñãÜôåò Ýêáíáí êáôÜëçøç óôá ãñáöåßá ôçò ¸íùóçò ÅëëÞíùí Åöïðëéóôþí. ÄåõôÝñá, 28 Éïõëßïõ 2008. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, είναι πρόεδρος της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς οχημάτων Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, που ίδρυσε ο πατέρας της Νίκος Τραυλός το 1975.

Η κ. Τραυλού με σπουδές στο μάνατζμεντ στις ΗΠΑ, εργαζόταν στην εταιρεία από τα σχολικά της χρόνια και ακολουθώντας τον πατέρα της από νεαρή ηλικία βίωσε από κοντά τις προκλήσεις της ναυτιλίας, μαθαίνοντας από τον ίδιο τα μυστικά της δουλειάς. Ξεχωριστή στιγμή όταν στο λιμάνι Φρεντερίτσια της Δανίας παρέλαβαν το πρώτο πλοίο τους που έφερε το όνομά της, «Melina».

Η εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises της οποίας ηγείται απαριθμεί σήμερα 18 πλοία μεταφορικής ικανότητας έως 5.000 οχήματα, εξυπηρετώντας 20 χώρες με πάνω από 30 κομβικής σημασίας λιμάνια στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα. Ο στόλος της μεταφέρει ετησίως πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ισχυρές και μακροχρόνιες σχέσεις με όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ξεχωρίζει στον χώρο της ναυτιλίας για τη διακεκριμένη δράση της σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση.

Εργατική και διορατική, το 2017 ίδρυσε την εταιρεία Neptune Dry, η οποία διαχειρίζεται σήμερα στόλο πέντε φορτηγών πλοίων με μέσο όρο ηλικίας τα επτά έτη. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος των εταιρειών της Neptune. Από τον Οκτώβριο του 2021, μετά την ηχηρή μεταγραφή του Κρεγκ Γιασιένσκι από τη νορβηγική Wallenius Wilhelmsen στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Neptune Lines, η κ. Τραυλού παραμένει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και, βέβαια, πάντα η ψυχή και η οραματίστρια του ομίλου.

Η κ. Τραυλού κατέχει και τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Malta International Shipowners Association. Αποτελεί ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ τα τελευταία 15 χρόνια.