Η Meta θα «μαρκάρει» τις φωτογραφίες AI που δημιουργούνται από τις Google και Microsoft

Η Meta θα «μαρκάρει» τις φωτογραφίες AI που δημιουργούνται από τις Google και Microsoft
Meta Platforms Inc. logo is pictured through a magnifying glass in this illustrative photo taken in Kyiv on 29 October, 2021. Facebook renames itself to new company brand Meta, Chief of Facebook Mark Zuckerberg said on 28 October 2021. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αόρατων δεικτών που ενσωματώνονται στα αρχεία.

Η Meta θα αρχίσει να ανιχνεύει και να επισημαίνει εικόνες που παράγονται από υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης άλλων εταιρειών τους επόμενους μήνες, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αόρατων δεικτών που ενσωματώνονται στα αρχεία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Meta θα εφαρμόζει τις ετικέτες σε κάθε περιεχόμενο που φέρει τους δείκτες και αναρτάται στις υπηρεσίες της στο Facebook, το Instagram και το Threads, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει στους χρήστες ότι οι εικόνες -οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις μοιάζουν με πραγματικές φωτογραφίες- είναι στην πραγματικότητα ψηφιακές δημιουργίες, έγραψε ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, Νικ Κλεγκ, σε ανάρτησή του.

Η εταιρεία επισημαίνει ήδη κάθε περιεχόμενο που δημιουργείται με τη χρήση των δικών της εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Μόλις το νέο σύστημα τεθεί σε λειτουργία, η Meta θα κάνει το ίδιο για τις εικόνες που δημιουργούνται σε υπηρεσίες που διαχειρίζονται οι OpenAI, Microsoft, Adobe, Midjourney, Shutterstock και η Google της Alphabet, υποστήριξε ο Κλεγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση παρέχει μια πρώιμη ματιά σε ένα αναδυόμενο σύστημα προτύπων που αναπτύσσουν οι εταιρείες τεχνολογίας για να μετριάσουν τις πιθανές βλάβες που σχετίζονται με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να παράγουν ψεύτικο αλλά ρεαλιστικό περιεχόμενο σε απάντηση σε απλές οδηγίες.

Η προσέγγιση βασίζεται σε ένα πρότυπο που καθιερώθηκε την τελευταία δεκαετία από ορισμένες από τις ίδιες εταιρείες για τον συντονισμό της αφαίρεσης απαγορευμένου περιεχομένου σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των απεικονίσεων μαζικής βίας και εκμετάλλευσης παιδιών.

Ο Κλεγκ αισθάνεται βέβαιος ότι οι εταιρείες μπορούν να επισημάνουν αξιόπιστα τις εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη σε αυτό το σημείο, αλλά δήλωσε ότι τα εργαλεία για τη σήμανση του περιεχομένου ήχου και βίντεο είναι πιο περίπλοκα και εξακολουθούν να αναπτύσσονται.

«Παρόλο που η τεχνολογία δεν είναι ακόμη πλήρως ώριμη, ιδίως όσον αφορά τον ήχο και το βίντεο, η ελπίδα είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση δυναμικής και κίνητρο για να ακολουθήσει και η υπόλοιπη βιομηχανία» είπε το στέλεχος του τεχνολογικού ομίλου

Στο μεταξύ, πρόσθεσε, η Meta θα αρχίσει να απαιτεί από τους ανθρώπους να επισημαίνουν το δικό τους τροποποιημένο περιεχόμενο ήχου και βίντεο και θα επιβάλλει κυρώσεις εάν δεν το πράξουν. Ο Κλεγκ δεν περιέγραψε τις κυρώσεις.

Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει βιώσιμος μηχανισμός για την επισήμανση γραπτού κειμένου που παράγεται από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com