Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στην Ελλάδα- Έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα

Η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στην Ελλάδα- Έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα
Ξεκίνησαν στην Κόρινθο οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού , Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου , ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο του COVID-19 στο Νοσοκομείο Κορίνθου ήταν ο διευθυντής κ. Γρηγόρης Καρπουζής μετά άλλοι γιατροί και προσωπικό του Νοσοκομείου που ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φαίνεται πως ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων αυξήθηκε και γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ εξαιτίας της ταχύτητατης μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να υπάρξουν σήμερα έκτακτες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα για τις μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού και όχι την Πέμπτη όπως συνήθως γίνεται.

Φαίνεται πως ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων αυξήθηκε και γι’ αυτό κρίθηκε  απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος Άλφα, 100 είναι της παραλλαγής Βήτα, 281 ανήκουν στην μετάλλαξη Δέλτα και 2 τη Γάμμα.