Οι μετοχές της Coca-Cola πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ

pixabay.com

Τα νέα ποτά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την αγάπη των καταναλωτών.

Οι μετοχές της Coca-Cola σημείωσαν άνοδο-ρεκόρ, αφότου η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τα προσδοκώμενα έσοδα για το σύνολο του έτους και δήλωσε ότι κερδίζει πελάτες με νέα ποτά, όπως αναψυκτικά χαμηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα και παγωμένα ροφήματα καφέ.

Η τιμή της μετοχής της Coca-Cola Co. αυξήθηκε κατά 5,5% στα 54,07 δολάρια στις αρχές της συνεδρίασης της Τρίτης. Η πρώτη φορά που οι μετοχές της εταιρείας βρέθηκαν πάνω από τα 50 δολάρια ήταν στις αρχές Ιουνίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος James Quincey είπε ότι η καινοτομία των προϊόντων βοηθά την εταιρεία να κερδίζει μερίδιο αγοράς παγκοσμίως. Τα νέα και αναδιαμορφωμένα προϊόντα – όπως η Coca-Cola Plus Coffee και οι λίγων θερμίδων χυμοί Simply – αντιπροσωπεύουν σήμερα το 25% των εσόδων της εταιρείας, από 15% πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο Quincey.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ποτών στον κόσμο βλέπει πολλά περιθώρια για ανάπτυξη. Ο Quincey είπε ότι το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Αφρική, η Ινδία και η Κίνα, όπου τα εμπορικά ποτά αποτελούν μόνο το ένα τέταρτο της κατανάλωσης ποτών. Στις αναπτυγμένες αγορές, τα εμπορικά ποτά αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα της κατανάλωσης.

«Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας», είπε ο Quincey. «Προβλέπουμε καλή ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο και αυτό παρατηρείται εδώ και καιρό».

Η Coca-Cola ανακοίνωσε κέρδη 2ου τριμήνου ύψους 2,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη, προσαρμοσμένα για έκτακτα έσοδα και δαπάνες, ανήλθαν σε 63 σεντ ανά μετοχή – απόδοση ελαφρώς καλύτερη από την αναμενόμενη, σύμφωνα με τους αναλυτές της Zacks Investment Research.

Τα έσοδα ήταν 10 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας επίσης τις προσδοκίες.

Η εταιρεία, με έδρα στην Ατλάντα, προέβλεψε οργανική αύξηση εσόδων κατά 5% για το έτος. Αυτό το ποσοστό είναι ίσο με την ανάπτυξή της το 2018 και καλύτερο από την αύξηση των εσόδων κατά 4% που η εταιρεία είχε αρχικά προβλέψει τον Ιανουάριο.

Η Coca-Cola ανέφερε ότι εξακολουθεί να αναμένει ετήσια αύξηση κερδοφορίας από -1% έως +1%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο ενεργειακό της ποτό, το Coca-Cola Energy, λανσαρίστηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του τριμήνου και σημείωσε επιτυχία ως προς τις πωλήσεις. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις πωλήσεις του νέου προϊόντος σε 20 αγορές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα έρθει το ποτό στις ΗΠΑ.

Η απόκτηση από την Coca-Cola της βρετανικής αλυσίδας καφέ Costa Coffee – η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα φέτος – αποδίδει επίσης. Νέα ποτά, όπως η Coca-Cola Plus Coffee και τα παγωμένα ροφήματα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη της Costa Coffee, σημείωσαν αύξηση πωλήσεων κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.