Η Microsoft έχει λύση για εργάσιμες ημέρες που συνδυάζονται με την ζωή στο σπίτι: Εικονική Μετακίνηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι είναι εικονική μετακίνηση και πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας;

Εκατομμύρια εργαζόμενοι μετακινούνται τώρα από το κρεβάτι τους σε ένα γραφείο στο σπίτι. Μετά την αρχική ευφορία για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της ατμοσφαιρικής μόλυνσης και του στριμώγματος μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχει ξεκινήσει μια νέα πραγματικότητα στην οποία η εργάσιμη ημέρα συνδυάζεται με την υπόλοιπη ζωή, σαν μια ατελείωτη τηλεδιάσκεψη με βίντεο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft Corp. έχει μια λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Το λογισμικό συνεργασίας Teams της εταιρείας προσθέτει τη δυνατότητα προγραμματισμού μιας «εικονικής μετακίνησης». Φυσικά, η πλατφόρμα δεν πρόκειται να οδηγήσει το αυτοκίνητό σας ούτε θα μπει στο μετρό για εσάς, αλλά θα υπενθυμίσει στους χρήστες τη λήξη της εργάσιμης ημέρας και θα προτείνει εργασίες για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να χαλαρώσουν και να αποκτήσουν λίγο καλύτερη διάθεση πριν από το διάβασμα των παιδιών, το δείπνο, το πλύσιμο των ρούχων και άλλες υποχρεώσεις.

Για παράδειγμα, το Teams θα ζητήσει από τους χρήστες να παραθέσουν εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή να τις προσθέσουν στη λίστα με τις αυριανές υποχρεώσεις, ζητώντας παράλληλα από τους εργαζόμενους να αξιολογήσουν την ημέρα τους και προτείνοντας διαλογισμό, μέσω συνεργασίας με την εφαρμογή Headspace.

Η εξάντληση που σχετίζεται με την πανδημία και η δυσκολία του διαχωρισμού της εργασίας και της προσωπικής ζωής έχουν αναδειχθεί σε βασική ανησυχία μεταξύ των εταιρικών πελατών της Microsoft, σύμφωνα με τον επικεφαλής διευθυντή μάρκετινγκ Chris Capossela. «Αυτό που δεν προβλέψαμε και που έχουμε μάθει ότι βρίσκεται στο μυαλό των πελατών μας είναι η ευημερία των υπαλλήλων τους», είπε.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, oι εταιρείες αρχικά ανησυχούσαν για το εάν οι υπάλληλοί τους θα είχαν την κατάλληλη τεχνολογική υποδομή για να εργάζονται από το σπίτι. «Τώρα ανησυχούν πολύ περισσότερο για να μάθουν αν ένας υπάλληλος έχει εξαντληθεί, πώς αισθάνεται, κι αν εργάζεται πολύ σκληρά. Όλα τα πράγματα που αφορούν τη συναισθηματική ευεξία ή την ψυχική υγεία των εργαζομένων έχουν γίνει ξαφνικά βασικές ανησυχίες με έναν τρόπο που δεν είχαμε προβλέψει», πρόσθεσε.

Οι νέες δυνατότητες της εφαρμογής πρόκειται να ανακοινωθούν στο εικονικό συνέδριο Ignite της Microsoft που ξεκίνησε την Τρίτη.

Ένα ακόμη εργαλείο για την εποχή της πανδημίας από τη Microsoft: το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας προσθέτει μια νέα υπηρεσία χωρικής ανάλυσης που θα βοηθάει τους πελάτες να χαρτογραφούν και να μετράνε τους φυσικούς χώρους εργασίας, για να δουν πώς θα κρατάνε τους πελάτες και τους εργαζόμενους σε απόσταση 2 μέτρων.

Σχετικά άρθρα