Η Μόσχα προειδοποιεί: «Εξαιρετικά σκληρή» αντίδραση εάν η Δύση κατασχέσει πόρους αξίας εκατοντάδων δισ. δολαρίων

Η Μόσχα προειδοποιεί: «Εξαιρετικά σκληρή» αντίδραση εάν η Δύση κατασχέσει πόρους αξίας εκατοντάδων δισ. δολαρίων
MOSCOW, RUSSIA - NOVEMBER 01: Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zaharova delivers a speech as she attends the Media Forum of the Commonwealth of Independent States (CIS) Countries in Moscow, Russia on November 01, 2023. Sefa Karacan / Anadolu (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Είναι κλοπή: πρόκειται για σφετερισμό κάποιου πράγματος που δεν σας ανήκει», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τρίτη τη Δύση ότι η Μόσχα θα αντιδράσει σκληρά αν οι ΗΠΑ και η ΕΕ κατασχέσουν ρωσικούς πόρους αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν απαγορεύσει τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και το υπουργείο Οικονομικών, παγώνοντας ρωσικούς πόρους αξίας περίπου 300 δισεκ. δολαρίων που βρίσκονται στη Δύση.

Η ΕΕ εξέδωσε χθες Δευτέρα απόφαση για τη δέσμευση των έκτακτων εσόδων από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική χρήση τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι κλοπή: πρόκειται για σφετερισμό κάποιου πράγματος που δεν σας ανήκει», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι «εξαιρετικά σκληρή», καθώς η Μόσχα εκτιμά ότι ουσιαστικά έχει να κάνει με κλέφτες.

«Με δεδομένο ότι η χώρα μας το έχει χαρακτηρίσει κλοπή, η στάση μας θα είναι αυτή (που ταιριάζει) απέναντι σε κλέφτες», τόνισε η Ζαχάροβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: