Η νέα startup που θα «κλέψει» τους καλύτερους οδηγούς της Uber

Η νέα startup που θα «κλέψει» τους καλύτερους οδηγούς της Uber

Θα εισέλθει στην αγορά της Νέας Υόρκης φέτος την άνοιξη.

Η Juno, μια νέα startup επιχείρηση με 100 υπαλλήλους, εγκαινιάζει την υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων στην περιοχή της Νέας Υόρκης φέτος την άνοιξη. Μόλις λειτουργήσει αυτή η εταιρεία, προβλέπεται να γίνει ένας μεγάλος αντίπαλος της Uber. Όπως και όλες οι υπόλοιπες παρόμοιες υπηρεσίες.

Μόνο στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν οι Lyft, Via, Gett και το Arro, στις οποίες οι πελάτες μοιράζονται τη διαδρομή με άλλους ανθρώπους. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία κίνηση της Uber είναι η παράδοση τροφίμων.

O Ισραηλινός επιχειρηματίας και ιδρυτής της Juno, Talmon Marco έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει επαρκώς στις δύσκολες πλέον αγορές: πριν δυο χρόνια μάλιστα πούλησε τη δημοφιλής εφαρμογή επικοινωνίας Viber για 900 εκατ. δολάρια. Και αυτός είναι ένας λόγος που ο ίδιος αισθάνεται ότι έχει την ευκαιρία να κάνει μια νέα κίνηση στην αγορά, αν και παραδέχεται ότι δεν θα είναι εύκολη.

«Για να προχωρήσετε σε μια νέα κίνηση, θα πρέπει να έχετε επαρκή χρηματοδότηση. Και γι’ αυτό, δεν νιώθω ότι ξεκινάω από το μηδέν. Είναι ένα πλεονέκτημα που δεν έχουν άλλοι νέοι επιχειρηματίες», δήλωσε ο Marco.

Κι ενώ η Uber δέχεται κριτική για το πώς ταξινομεί τους υπαλλήλους της, η Juno έχει σκοπό να παρέχει μια φιλική εξυπηρέτηση. Ο Marco υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα λαμβάνει προμήθεια της τάξεως του 10% για κάθε διαδρομή (η Uber λαμβάνει το 20%) και θα προσφέρει τους ίδιους μισθούς στους εργαζομένους της.

Ωστόσο, η επιλογή των υπαλλήλων της Juno θα είναι αρκετά αυστηρή, χρησιμοποιώντας τα δικά τους συστήματα αξιολόγησης ως εργαλεία λεπτομερούς εξέτασης. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, οι μόνοι οδηγοί που θα δεχθεί η Judo θα είναι από τις Uber και Lyft, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν βαθμολογία ικανοποίησης 4,7 στα πέντε.

«Οι οδηγοί της Judo θα είναι οι καλύτεροι οδηγοί των Uber και Lyft», σημείωσε ο Marco, προσθέτοντας ότι για να γίνει κάποιος οδηγός της εταιρείας θα πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με τα ταξί και τις υπηρεσίας λιμουζίνων της Νέας Υόρκης και να γνωρίζει καλά αγγλικά.

Ο Marco δεν φαίνεται να ανησυχεί με το γεγονός ότι θα ενταχθεί σε μια γεμάτη βιομηχανία, καθώς και στα δυο προηγούμενα εγχειρήματά του, το Viber και η υπηρεσία iMesh δεν ήταν ο πρώτος που εισήλθε στην αγορά και στις δυο περιπτώσεις.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό δεν είναι ότι είσαι ο πρώτος στην αγορά, αλλά το να μην γίνεις ο τελευταίος», κατέληξε ο Marco.