Η Nintendo καθυστερεί την κυκλοφορία του Switch, «βυθίζοντας» τη μετοχή της

Η Nintendo καθυστερεί την κυκλοφορία του Switch, «βυθίζοντας» τη μετοχή της
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Nintendo είναι έτοιμη να λανσάρει μια ενημερωμένη κονσόλα για να διαδεχθεί το γηρασμένο Switch.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε για τη Δευτέρα η μετοχή της Nintendo στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η εταιρεία θα καθυστερήσει χρονικά την κυκλοφορία της κονσόλας Switch 2.

Η Nintendo φέρεται να δήλωσε σε εκδότες παιχνιδιών πως η κονσόλα της θα κυκλοφορήσει μέσα στον πρώτο τρίμηνο του 2025 και όχι στα τέλη του 2024 όπως αναφερόταν στις προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας. Αυτό θα ταίριαζε με την κυκλοφορία του αρχικού Switch, το οποίο ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 αλλά κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017, μετέδωσε το engadget.com.

Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή της Nintendo έκλεισε με απώλειες 5,84% τη συνεδρίαση της Δευτέρας στην αγορά του Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Nintendo ανέβασε ελαφρώς την πρόβλεψη πωλήσεων του Switch για το οικονομικό έτος 2024 από 15 εκατομμύρια σε 15,5 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 18 εκατομμύρια και 23 εκατομμύρια το 2022 και το 2021.

Ενώ η Nintendo απέφυγε να κάνει επίσημες δηλώσεις σχετικά με τον διάδοχο του Switch, οι εικασίες σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας να παρουσιάσει μια νέα συσκευή παιχνιδιών παραμένουν.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Nintendo είναι έτοιμη να λανσάρει μια ενημερωμένη κονσόλα για να διαδεχθεί το γηρασμένο Switch, το οποίο απολαμβάνει συνεχή δημοτικότητα μεταξύ των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: