Η Nintendo θέλει να πουλήσει 15,5 εκατ. Switch φέτος με τη «βοήθεια» του Super Mario

Η Nintendo θέλει να πουλήσει 15,5 εκατ. Switch φέτος με τη «βοήθεια» του Super Mario
Mario from Super Mario Bros. poses for pictures as the Nintendo Switch is unveiled at a pop-up Living room in Madison Square Park in New York on March 3, 2017. - Nintendo Switch is a first-of-its-kind video game system where you can play at home and take it on-the-go. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) Photo: AFP
Το «Super Mario Bros. Wonder» πούλησε 11,96 εκατομμυρίων μονάδες.

Η Nintendo δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει τώρα να πουλήσει 15,5 εκατομμύρια από τις κονσόλες του Switch στο τρέχον οικονομικό έτος, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη και τα έσοδα του τριμήνου Δεκεμβρίου.

Ο ιαπωνικός γίγαντας του gaming ανέμενει προηγουμένως πωλήσεις 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch στο τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

Η Nintendo ανακοίνωσε πως για τη χρήση του τρίτου οικονομικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 οι συνολικές πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 598,6 δισ. γιεν (4 δισ. δολάρια) έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG για πωλήσεις 568,7 δισ. γιεν.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 136,7 δισ. γιεν έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη 130,3 δισ. γιεν, σε μια πτώση 18% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμφαση στο gaming

Όπως μετέδωσε το CNBC, τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ανέδειξαν τον τρόπο με τον οποίο η Nintendo κατάφερε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του Switch.

Η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει το hype χάρη στην κυκλοφορία του «Super Mario Bros. Movie» και του εμβληματικού παιχνιδιού Zelda πέρυσι, τα οποία τόνωσαν το ενδιαφέρον για το Switch και βοήθησαν τις πωλήσεις της γερασμένης κονσόλας.

Ο τίτλος «Super Mario Bros. Wonder», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, είχε ένα «σταθερό ξεκίνημα», με πωλήσεις 11,96 εκατομμυρίων μονάδων. Η ταινία Mario βοηθά επίσης τις πωλήσεις παλαιότερων τίτλων, όπως το “Mario Kart 8 Deluxe”, δήλωσε η Nintendo.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Nintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα παιχνίδια βασισμένα σε χαρακτήρες από τον κόσμο του Mario, όπως ο Donkey Kong και η πριγκίπισσα Peach.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com