Η Novoville κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών

Η πλατφόρμα Novoville έχει στο πλευρό της νέους επενδυτές στην προσπάθειά της να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη.

Η πλατφόρμα, που χρηματοδοτήθηκε από τα πρώτα της βήματα από το PJ Tech Catalyst Fund της Τράπεζας Πειραιώς, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης υπό τη μορφή νέου γύρου χρηματοδότησης από το βρετανικό fund Beacon Capital, τους VentureFriends, τη UniFund , την iQbility και τους υφιστάμενους μετόχους PJ Tech Catalyst και Public Group International UK Ltd.

Η Novoville δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να βελτιώσουν την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και να απλουστεύσουν την επικοινωνία με τους δημότες τους μέσα από σύγχρονα ψηφιακά κανάλια.

Η πλατφόρμα Novoville περιλαμβάνει μια πλειάδα από διεπαφές που περιλαμβάνουν μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, εφαρμογές για τις ιστοσελίδες των δήμων και chatbots. Αυτά επιτρέπουν στους πολίτες να υποβάλλουν αιτήσεις, να αναφέρουν ζητήματα καθημερινότητας, να εκφράζουν την άποψη τους σε διαβουλεύσεις, να ενημερώνονται άμεσα για σημαντικά θέματα του Δήμου τους και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη διάδρασή τους με το δήμο. Παράλληλα, οι δήμοι έχουν πρόσβαση σε μια «σουίτα» διαδικτυακών εργαλείων και πλήθος ζωντανών στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που τους επιτρέπει να λαμβάνουν στοιχειοθετημένες αποφάσεις και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες τους, εξοικονομώντας παράλληλα σημαντικούς πόρους.

Όραμα της Novoville είναι να βοηθήσει τους δήμους και τις τοπικές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να ψηφιοποιήσουν τις υπηρεσίες τους, να λειτουργούν πιο οικονομικά και να απλοποιήσουν την επικοινωνία τους με τους δημότες κάθε φορά που αυτοί χρησιμοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο Φώτης Ταλάντζης και ο Ηρακλής Μπουραντάς, συνιδρυτές της Novoville, δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτό το γύρο χρηματοδότησης και έχουμε την εμπιστοσύνη και υποστήριξη σημαντικών Βρετανών και Ελλήνων επενδυτών για τα επόμενα βήματά μας σε νέες αγορές στην Ευρώπη».

Ο Ίων Τσάκωνας, CEO του PJ Tech Catalyst Fund της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Από την πλευρά του PJ Tech Catalyst, του πρώτου θεσμικού επενδυτή της Novoville, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που συνεργαζόμαστε με μια μεγάλη ομάδα επενδυτών, ώστε να συνεχίσουμε την υποστήριξη στο όραμα των ιδρυτών να φέρουν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ποιο κοντά στους πολίτες σε όλη την Ε.Ε.».

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης και οι νέοι επενδυτές θα βοηθήσουν τη Novoville να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα και τα προϊόντα της καθώς και να εδραιώσει την παρουσία της στη Μ. Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με 45 δήμους σε 4 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει ήδη περισσότερους από 150.000 χρήστες.

Η Novoville ανακηρύχτηκε πρόσφατα ως μια από τις 10 κορυφαίες startups της Ευρώπης στον τομέα του Government Technology κατά τη διάρκεια του European GovTech Summit που έλαβε χώρα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο.