Η Novoville στο billboard του NASDAQ

Η Novoville στο billboard του NASDAQ
Η Novoville επιλέχθηκε πρόσφατα από τον οργανισμό NHSX του Βρετανικού συστήματος υγείας NHS, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας TechForce19, για να λανσάρει μαζί με την βρετανική Peopletoo μια νέα ψηφιακή υπηρεσία συνολικής διαχείρισης εθελοντών και διασύνδεσής τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των ευπαθών ομάδων.

Στο billboard του αμερικανικού NASDAQ στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η Novoville, με το χρηματιστήριο να αναγνωρίζει έτσι την προσπάθεια που έχει κάνει η ελληνική Startup στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Novoville επιλέχθηκε πρόσφατα από τον οργανισμό NHSX του Βρετανικού συστήματος υγείας NHS, μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας TechForce19, για να λανσάρει μαζί με την βρετανική Peopletoo μια νέα ψηφιακή υπηρεσία συνολικής διαχείρισης εθελοντών και διασύνδεσής τους με τις κοινωνικές υπηρεσίες για την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των ευπαθών ομάδων. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 1600 εταιρείες και η Novoville ήταν ανάμεσα στις 18 που ξεχώρισαν.

Βασικός άξονας και προϋπόθεση της ανάγκης που θα καλύψει η υπηρεσία, η οποία χρησιμοποιείται ήδη πιλοτικά από την περασμένη Δευτέρα, είναι η καταγραφή και ομογενοποίηση των στοιχείων από άτομα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα ή απομονωμένα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), συμπεριλαμβανομένων των νέων γονέων, ηλικιωμένων, αστέγων, οικονομικά αδύναμων και ανθρώπων με χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα.

Ο CEO και συνιδρυτής της Novoville Φώτης Ταλάντζης, είχε δηλώσει σχετικά με την διάκριση της εταιρείας: «Δεν είναι εύκολο να χαρείς με μια διάκριση που εύχεσαι να μην υπήρχε λόγος να κερδίσεις. Η θέση της Novoville είναι σε κάθε περίπτωση ξεκάθαρη: η τεχνολογία και ο πληθοπορισμός μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων. Όσο δύσκολη και αν είναι η σημερινή κοινωνική απομόνωση, η υπηρεσία ελπίζουμε ότι θα δώσει την ευκαιρία σε καταρτισμένους εθελοντές να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν θιχτεί περισσότερο. Στοίχημα μας είναι το εργαλείο που κατασκευάσαμε να αξιοποιηθεί και σε καιρούς που η ζωή για τους περισσότερους από εμάς θα είναι ευκολότερη.»