Η Nvidia ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου – Οι εκτιμήσεις για «ανεβασμένα» νούμερα και το όριο του 10%

Η Nvidia ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου – Οι εκτιμήσεις για «ανεβασμένα» νούμερα και το όριο του 10%
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μετοχή έχει εκτιναχθεί κατά 87% μέχρι στιγμής το 2024 και έχει αυξηθεί περίπου κατά 200% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Του Jason Ma

Ο κορυφαίος προμηθευτής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα πρώτου τριμήνου την Τετάρτη μετά το κλείσιμο της αγοράς, με τη Wall Street να αναμένει κάποια επιβράδυνση μετά την προηγούμενη εκρηκτική ανάπτυξη.

Και πάλι όμως, για το τρίμηνο που έληξε τον Απρίλιο, τα νούμερα αναμένεται να είναι πολύ ανεβασμένα καθώς τα τσιπ της εταιρείας παραμένουν σε υψηλή ζήτηση για κέντρα δεδομένων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα γνώμης της FactSet βλέπουν τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά 474% στα 5,22 δολάρια, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 241% στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα νούμερα είναι χαμηλότερα από την αύξηση των κερδών κατά 765% και την αύξηση των εσόδων κατά 265% το προηγούμενο τρίμηνο.

Εντωμεταξύ, η μετοχή έχει εκτιναχθεί κατά 87% μέχρι στιγμής το 2024 και έχει αυξηθεί περίπου κατά 200% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Η Nvidia είναι τώρα η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, πίσω μόνο από την Apple και τη Microsoft.

Η παρουσίαση από την Nvidia τον Μάρτιο του νέου τσιπ Blackwell ώθησε ορισμένους αναλυτές να προβλέπουν επιβράδυνση κατά τη μετάβαση από τα παλαιότερα τσιπ H100 στα μοντέλα επόμενης γενιάς, τα οποία αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα στο κοινό αργότερα μέσα στο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σημείωμά τους την Πέμπτη, οι αναλυτές της Bank of America επεσήμαναν αυτή την επιβράδυνση ως πιθανή πηγή αστάθειας στη μετοχή της Nvidia μετά την ανακοίνωση των κερδών.

Αν και η BofA προβλέπει ότι η Nvidia θα ανακοινώσει ισχυρά νούμερα σε σύγκριση με τη συναίνεση της Wall Street, οι αναλυτές αναμένουν ότι η καθοδήγηση της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η διαδοχική ανάπτυξη θα είναι μικρότερη από 10%.

Σε κάθε περίπτωση, η BofA παραμένει αισιόδοξη για τη Nvidia, δίνοντας στη μετοχή αξιολόγηση «αγοράς» και στόχο τιμής στα 1.100 δολάρια, που υποδηλώνει ανοδική πορεία 19% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley βλέπουν κι αυτοί θετικές προοπτικές για την εταιρεία, καθώς δεν αναμένεται κάποια παύση στην ανάπτυξη εν μέσω της μετάβασης στο νέο τσιπ Blackwell. Η ζήτηση εκτιμάται ότι θα παραμένει ισχυρή, ιδιαίτερα χάρη σε νέους πελάτες όπως η Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com