Η Όμικρον απειλεί με ακύρωση την εμπορική έκθεση CES

Η Όμικρον απειλεί με ακύρωση την εμπορική έκθεση CES
epa08109420 A large screen reads 'Innovation Through Intelligence' during the Intel press conference at the 2020 International Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, USA, 06 January 2020. The annual CES which takes place from 7-10 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

του Christiaan Hetzner

Η Όμικρον απειλεί ακόμα ένα σημαντικό διεθνές γεγονός λίγες μέρες αφότου η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη έβαλε νωρίς τέλος στη σύνοδο κορυφής του Νταβός του επόμενου έτους.

Τώρα, η διεξαγωγή της εκδήλωσης Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας, που πραγματοποιείται στις αρχές Ιανουαρίου, φαίνεται να κινδυνεύει αφού αρκετές μεγάλες εταιρείες του κλάδου είτε περιόρισαν τα σχέδιά τους για τη συμμετοχή τους στην ετήσια συνάντηση τεχνολογίας είτε την ακύρωσαν εντελώς.

Η Όμικρον εξαπλώθηκε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες και τη Δευτέρα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τόνισε τη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους καθώς ακύρωσε τα σχέδια για συμμετοχή των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή από όλο τον κόσμο στην ετήσια σύνοδο κορυφής στο ελβετικό θέρετρο σκι του Νταβός. Η Omicron είναι ήδη το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιπροσωπεύει το 73% όλων των νέων κρουσμάτων.

 

Οι ακυρώσεις της CES προήλθαν από μια σειρά μεγάλων εταιρειών. Η T-Mobile USA, ο μεγαλύτερος πάροχος δικτύου 5G στη χώρα, δήλωσε αργά την Τρίτη ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» της ομάδας της – συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Mike Sievert – δεν θα ταξιδέψει στην εκδήλωση παρά τις προσπάθειες του διοργανωτή να εξασφαλίσει μια ασφαλή εκδήλωση.

Επικαλούμενες την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, άλλες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα στείλουν άτομα στην CES περιλαμβάνουν την Amazon, το Pinterest, τη μητρική του Facebook, Meta, και το Twitter.

«Λόγω της ταχέως μεταβαλλόμενης κατάστασης και της αβεβαιότητας γύρω από την παραλλαγή Όμικρον, δεν θα έχουμε πλέον επιτόπια παρουσία στη CES», ανέφερε η Amazon σε δήλωση που μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Gary Shapiro, επικεφαλής του Consumer Technology Association (CTA), που διοργανώνει την CES, είπε στο VentureBeat στα τέλη Νοεμβρίου ότι περίμενε μόνο τους μισούς περίπου από τους 171.268 επισκέπτες που εμφανίστηκαν στην τελευταία εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2020.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της CES αναφέρουν ότι παρακολουθούν ενεργά τις ειδήσεις και τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον και «θα προσαρμόσουν τα σχέδιά τους και τα πρωτόκολλα υγείας τους όπως απαιτείται». Αυτά περιλαμβάνουν την είσοδο μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: Fortune.com