Η Όμικρον προκάλεσε “μπλακ άουτ” στα αεροδρόμια – Περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι

Η Όμικρον προκάλεσε “μπλακ άουτ” στα αεροδρόμια – Περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι
26 November 2021, Hessen, Frankfurt_Main: Passengers move through Frankfurt Airport on Friday. The European Commission says it wants to limit air travel from southern African into the bloc due to fears about a new Covid-19 variant discovered there, following similar moves announced by Britain and Israel. Photo: Boris Roessler/dpa (Photo by BORIS ROESSLER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, με ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% να αφορούν σε πτήσεις εντός των ΗΠΑ, επιδεινώνοντας την κατάσταση με τα προβλήματα στις μετακινήσεις, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της έξαρσης του αριθμού των μολύνσεων από την παραλλαγή Όμικρον.

Περισσότερες από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι (Παγκόσμια Ώρα) συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.900 πτήσεων, που ήταν εισερχόμενες ή αναχωρούσαν από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία καταμέτρηση της ηλεκτρονικής σελίδας ιχνηλάτησης πτήσεων FlightAware.com.

Συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων που είχαν καθυστερήσεις, αλλά δεν ακυρώθηκαν, περισσότερες από 4.800 πτήσεις είχαν συνολικά καθυστέρηση.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν συνήθως τη μεγαλύτερη κίνηση στις αεροπορικές μετακινήσεις, αλλά η ταχεία εξάπλωση της COVID-19, οδήγησε τις αεροπορικές εταιρίες να προχωρήσουν σε ακύρωση πτήσεων, καθώς πιλότοι και πληρώματα μπήκαν σε καραντίνα.

Οι υπηρεσίες Μεταφορών σε παναμερικανικό επίπεδο προχωρούν επίσης, σε αναστολή ή μείωση της προσφοράς των υπηρεσιών τους, εξαιτίας της μείωσης στο διαθέσιμο προσωπικό τους, από την αύξηση των κρουσμάτων.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει καταγράψει αριθμό μολύνσεων ρεκόρ, ακυρώνοντας πολλές από προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το 2022, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ