Η OpenAI θέλει να φτάσει την αποτίμηση της στα 100 δισ. δολάρια

Η OpenAI θέλει να φτάσει την αποτίμηση της στα 100 δισ. δολάρια
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Σε μια κίνηση που θα εδραιώσει την εταιρεία κατασκευής ChatGPT ως μια από τις πιο πολύτιμες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο.

Η OpenAI βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις για την άντληση νέου γύρου χρηματοδότησης με αποτίμηση τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν στο Bloomberg άνθρωποι με γνώση του θέματος, σε μια κίνηση που θα εδραιώσει την εταιρεία κατασκευής ChatGPT ως μια από τις πιο πολύτιμες νεοφυείς επιχειρήσεις στον κόσμο.

Επενδυτές που ενδέχεται να συμμετάσχουν στον γύρο άντλησης κεφαλαίων έχουν συμπεριληφθεί στις προκαταρκτικές συζητήσεις, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν για να συζητήσουν ιδιωτικά θέματα. Λεπτομέρειες όπως οι όροι, η αποτίμηση και το χρονοδιάγραμμα του γύρου χρηματοδότησης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν.

Εάν ο γύρος χρηματοδότησης γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, θα καταστήσει την αγαπημένη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης τη δεύτερη πιο πολύτιμη νεοφυή επιχείρηση στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Space Exploration Technologies του Έλον Μασκ.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μια ξεχωριστή προσφορά στις αρχές Ιανουαρίου, η οποία θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να πουλήσουν τις μετοχές τους σε μια αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg. Αυτή η προσφορά γίνεται υπό την καθοδήγηση της Thrive Capital και είδε μεγαλύτερη ζήτηση από τους επενδυτές από ό,τι υπήρχε διαθεσιμότητα, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Η ραγδαία αύξηση της αξίας της OpenAI αντικατοπτρίζει τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ChatGPT.

Η Amazon και η Alphabet (μητρική της Google) έχουν ρίξει δισεκατομμύρια στην ανταγωνίστρια της OpenAI, Anthropic. Η Salesforce ηγήθηκε μιας επένδυσης στην Hugging Face που την αποτίμησε στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η Nvidia , η οποία κατασκευάζει πολλούς από τους ημιαγωγούς που τροφοδοτούν τις εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι πραγματοποίησε περισσότερες από δύο δωδεκάδες επενδύσεις το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com