Θα περιλαμβάνουν crypto οι επιλογές πληρωμών στο Χ;

Θα περιλαμβάνουν crypto οι επιλογές πληρωμών στο Χ;
The new Twitter logo, rebranded as X, is being displayed on a smartphone with Elon Musk visible in the background, in this photo illustration in Brussels, Belgium, on November 27, 2023. (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Δεν περνάω πολύ χρόνο να σκέφτομαι τα κρυπτονομίσματα» απαντά ο Musk.

Του Marco Quiroz-Gutierrez

Ο Elon Musk λέει ότι είναι κοντά στο να ξεκινήσει πληρωμές στο X, αλλά παρά τις μακροχρόνιες εικασίες ότι αυτές οι επιλογές θα περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα, ο λάτρης του Dogecoin φαίνεται ξαφνικά να μην είναι πολύ πρόθυμος για αυτή την ιδέα.

Ο ιδρυτής της Tesla εργάζεται σταθερά για την ενσωμάτωση των πληρωμών στο κοινωνικό δίκτυο στο πλαίσιο της αποστολής του να δημιουργήσει μια «εφαρμογή για τα πάντα» από τότε που αγόρασε την εταιρεία. Μια έκθεση των Financial Times υποστήριξε τον Ιανουάριο ότι αν και το X θα ξεκινούσε με παραδοσιακές πληρωμές, τα κρυπτονομίσματα θα γίνονταν αργότερα προτεραιότητα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στο X Spaces με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Ark Invest, Cathie Wood, ο Musk δήλωσε ότι οι πληρωμές θα μπορούσαν να προστεθούν στο X, πρώην Twitter, μέχρι τα μέσα του 2024, αλλά ότι το ενδιαφέρον του για τα κρυπτονομίσματα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

«Δεν ξοδεύω πολύ χρόνο για να σκέφτομαι τα κρυπτονομίσματα – σχεδόν καθόλου», είπε.

Ο Musk συνέχισε να επαινεί το σημερινό νομισματικό σύστημα, λέγοντας ότι τα χρήματα είναι ουσιαστικά απλώς μια «βάση δεδομένων για την κατανομή των πόρων» και ότι το fiat νόμισμα λειτουργεί μια χαρά για τον σκοπό αυτό, αρκεί οι κυβερνήσεις να μην παρεμβαίνουν υπερβολικά.

Η προφανής απομάκρυνση από τα κρυπτονομίσματα αποτελεί έκπληξη για τον Musk, ο οποίος έχει συχνά αναρτήσει στο Twitter memes για το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που «υποστηρίζει προσωπικά», τα οποία έχουν στείλει το token στα ύψη. Τον Απρίλιο, το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε μάλιστα προσωρινά από το λογότυπο του Dogecoin, στέλνοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος στα ύψη κατά 20% μέσα σε μισή ώρα.

Η Tesla, μια άλλη εταιρεία του Musk, έχει επίσης μεγάλο μερίδιο στο crypto. Από το τρίτο τρίμηνο, η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων είχε στον ισολογισμό της Bitcoin αξίας λίγο πάνω από 184 εκατομμύρια δολάρια, αν και το ποσό αυτό παραμένει αμετάβλητο εδώ και αρκετά τρίμηνα.

Παρόλο που δεν είναι σαφές πώς θα μοιάζουν οι πληρωμές στο X, το σχέδιο για να πάει η εφαρμογή πέρα από τη λειτουργία της κοινωνικής δικτύωσης είναι σε καλό δρόμο. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει άδειες διαβίβασης χρημάτων σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες θα της επιτρέψουν να εισαγάγει υπηρεσίες πληρωμών.

Τα έσοδα του X έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι διαφημιστές έχουν απομακρυνθεί από το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο και τα δημόσια σχόλια του ίδιου του Musk. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει πολλά να κερδίσει από την προσθήκη πληρωμών, για τις οποίες θα παίρνει μερίδιο από κάθε συναλλαγή. Ο Musk εκτιμά ότι η νέα υπηρεσία θα μπορούσε να αποφέρει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στο κοινωνικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com