Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να ξανανοίξει τα σύνορα σε εμβολιασμένους Ευρωπαίους και Βρετανούς ταξιδιώτες

Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να ξανανοίξει τα σύνορα σε εμβολιασμένους Ευρωπαίους και Βρετανούς ταξιδιώτες
A passenger with suitcases walks at Duesseldorf Airport in Duesseldorf, western Germany, on December 21, 2020, amid the ongoing novel coronavirus / COVID-19 pandemic. - Countries around the world have begun banning flights and travellers from the UK after a new strain of coronavirus was detected there. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP) Photo: AFP
Η «ταξιδιωτική απαγόρευση» παρέμεινε σε ισχύ σχεδόν 20 μήνες.

Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να επιβάλει τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 σχεδόν σε όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες, που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι φθάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ καθώς χαλαρώνει άλλους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τον Νοέμβριο, έκαναν γνωστό σήμερα πηγές καλά ενημερωμένες για το θέμα αυτό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφός τους στους εμβολιασμένους κατά του Covid-19 ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που είχαν απαγορευτεί από την Ουάσινγκτον ήδη από τις αρχές του 2020, αίροντας περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Μάρτιο το 2020, μεταδίδουν σήμερα το δίκτυο CNN και η ιστοσελίδα Politico.

Τα μέσα ενημέρωσης, που το καθένα επικαλείται ανώνυμες πηγές ενημερωμένες για το θέμα, διευκρινίζουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα. Η εφημερίδα Financial Times προσθέτει ότι η άρση των περιορισμών θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο. Η «ταξιδιωτική απαγόρευση» παρέμεινε συνεπώς σε ισχύ σχεδόν 20 μήνες.

Η ΕΕ χαιρετίζει την άρση των περιορισμών από τις ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους Ευρωπαίους

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά στις ΗΠΑ», γράφει στο Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ένα πολυαναμενόμενο βήμα για τις διαχωρισμένες οικογένειες και φίλους και καλά νέα για τις επιχειρήσεις», συνεχίζει το ίδιο κείμενο το οποίο καταλήγει ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ασφαλή ταξίδια».