Οι πιο hot επιχειρηματικές προβλέψεις του Fortune για το 2018

Οι πιο hot επιχειρηματικές προβλέψεις του Fortune για το 2018

Όλες οι προβλέψεις του Fortune για τον κόσμο των επιχειρήσεων για το νέο έτος.

Ως μέρος της προσδοκίας του για το επόμενο έτος των επιχειρήσεων, το αμερικανικό Fortune εξέτασε τους εμπειρογνώμονες και συγκέντρωσε συλλογικές γνώσεις για να σας φέρει αυτές τις έξι προβλέψεις που προβλέπει ότι θα συμβούν το 2018:

Το Facebook θα παραδεχτεί τελικά ότι είναι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης

Το Facebook επιμένει ότι δεν είναι εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο: Ψεύτικες ειδήσεις, συντάκες εργάζονται ως υπάλληλοι, τα ετήσια έσοδα από διαφημίσεις ύψους 27 δισ. δολαρίων.

Το iPhone X θα «σπάσει» κάθε ρεκόρ

Για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, το Νοέμβριο, ένα νέο iPhone έφερε τις λεγεώνες των οπαδών της Apple έξω από τα καταστήματα της εταιρείας. Τα αποθέματα του 999 δολαρίων iPhone, το πρώτο με οθόνη OLED, από άκρη σε άκρη, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με τους αναλυτές της KeyBanc, ενώ πολλοί γρήγορα κατέληξαν να τα μεταπωλούν στο eBay, με ορισμένα από αυτά να ξεπερνούν σε τιμή τα 8.000 δολάρια. Καθώς οι πωλήσεις του εκκεντρικού Apple smartphone θα συνεχιστούν το 2018, το ολοκαίνουργιο design θα βοηθήσει την εταιρεία να σημειώσει νέο ρεκόρ μετά την πτώση των πωλήσεων του iPhone 6, βοηθώντας έτσι την Apple να ξεπεράσει σε αριθμό τα 231.5 εκατομμύρια smartphone που πούλησε το 2015.

Οnline dating μέσω…βίντεο

Ολόκληρη η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης «περιστρέφεται γύρω από τα βίντεο» και οι εφαρμογές του online dating δεν θα μείνουν απέξω. Το 2017, η εφαρμογή Hinge άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν ταινίες 30 δευτερολέπτων, η Bumble ξεκίνησε μια λειτουργία video chat που ονομάζεται BumbleVID και ακόμη και το καλό παλιό Match.com πρόσθεσε το νέο χαρακτηριστικό “Story”, επιτρέποντας στους ερωτευμένους να δημιουργούν μικρού μήκους, ζωντανές συλλογές δράσης. Μην ξεχνάμε ότι οι νέοι έχουν ήδη προετοιμαστεί μέσω του Instagram και του Snapchat, μοιράζοντας την προσωπική τους ζωή με τους φίλους τους αλλά και με ξένους.

Οι εφαρμογές που σχετίζονται με την υγεία θα «απογειωθούν»

Υπάρχουν εφαρμογές που έχουν τα πάντα για την υγεία. Η παγκόσμια χρηματοδότηση επιχειρηματικών κινήτρων για την υγεία έφθασε τα 1,3 δισ. δολάρια το 2016, σύμφωνα με την Mercom. Κι όπως όλα δείχνουν, ο τομέας αυτός αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία (η συνολική παγκόσμια αγορά θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022), ειδικά καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διευκολύνει την πρόσβαση των εφαρμογών mHealth στην αγορά.

Νέο «comeback» από τον Τράβις Κάλανικ

Ο Τράβις Κάλανικ, o οποίος θεωρείται η επιτομή του καλού και παράλληλα «άρρωστου» Αμερικανού επιχειρηματία, θα κάνει μια μεγάλη επιστροφή το 2018. Ο ίδιος βρίσκεται ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο της Uber, ενώ η προετοιμασία της IPO θα συμπεριλάβει τον Κάλανικ, τον κύριο επικεφαλής της Uber.

Το Bitcoin καταρρέει! Το Bitcoin σπάει κάθε ρεκόρ!

Το Bitcoin πέρασε ένα έτος-φωτιά. Όλοι αναρωτιούνται: Μήπως έχασα μία μεγάλη ευκαιρία; Είναι αργά για να επενδύσω; Μήπως είναι τελικά μία φούσκα; Έχουν όλα αυτά καμία σημασία; Καλύτερα να περιμένετε μία συντριβή. Το 2018, θα βρεθεί από τα 6,500 δολάρια στα 5.000 δολάρια. Το Fortune προβλέπει ότι, έπειτα από μια φευγαλέα προτομή, η τιμή θα φτάσει πάνω από 20.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2018. Θεσμικοί επενδυτές, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια και οι τράπεζες θα εισέλθουν ενεργά στο «παιχνίδι» του Bitcoin, παρά τις δηλώσεις του CEO της JP Morgan περί φούσκας του κρυπτονομίσματος.