Οι πιο μισητές αλλαγές στα social media

Οι πιο μισητές αλλαγές στα social media

Από το Feeling Fat του Facebook μέχρι τα Favorites του Twitter. 

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσουν οι αλλαγές. Και όταν η αλλαγή συνεπάγεται με το κοινωνικό προφίλ στα μέσα ενημέρωσης, τότε σημαίνει ένα … οριστικό μίσος. Σκεφτείτε για παράδειγμα κάθε φορά που γίνεται κάποια ενημέρωση στο Facebook ή στο Twitter και υπάρχουν ασταμάτητα σχόλια παραπόνων.

Οι χρήστες θυμώνουν και μπερδεύονται και «απαιτούν» τα πράγματα να γίνουν όπως πριν, ενώ σύντομα εμφανίζονται οι οδηγίες για να πώς να «γλιτώσετε» το update.

Και λίγες μέρες μετά… το συνηθίζουμε. Ας δούμε μερικές από αλλαγές που μας είχαν ενοχλήσει περισσότερο.

1. Facebook Messenger

Το Facebook Messenger ξεκίνησε ως αυτόνομο το 2014 και έλαβε πάνω από 50.000 αρνητικά σχόλια για στο iTunes. Σήμερα σχεδόν έχει αντικαταστήσει τις περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

2. Τα αγαπημένα του Twitter

Το Twitter εγκατέλειψε τις «καρδιές» και τα «αστέρια» αυτή την εβδομάδα για να κάνει πιο εύκολη τη χρήση τους σε όσους ανοίγουν τώρα λογαριασμό.

Αλλά οι χρήστες δεν φάνηκαν να δέχονται την αλλαγή αυτή με δεκάδες χιλιάδες σχόλια να επικρίνουν την απόφαση αυτή, κάνοντας έτσι το #TwitterHeart σε trending θέμα.

3. “Νιώθω χοντρός”

Όταν το Facebook προσέθεσε το “feeling fat” emoticon περισσότερα από 16.7000 άτομα παραπονέθηκαν γιατί υπάρχουν άτομα που όντως έχουν διατροφικά προβλήματα.

4. Google Buzz

Η προσπάθεια της Google να ξεκινήσει μια microblogging υπηρεσία ήταν μια τεράστια αποτυχία. Εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2010 και «πέθανε» 20 μήνες αργότερα.

5. News Feed

Όταν το Facebook παρουσίασε το newsfeed το 2006, πάνω από 740.000 χρήστες έγιναν μέλη του group «Students Against Facebook News Feed.». Ήταν ανήσυχοι για τα θέματα ασφάλειας και επίσης δε τους άρεσε η ιδέα πως ο καθένας είναι σε θέση να εντοπίσει τις δραστηριότητές τους στο Facebook.

Το Facebook αναγνώρισε το πρόβλημα διορθώνοντας κάποια στοιχεία και ενισχύοντας τις ρυθμίσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής.