Οι πωλήσεις του iPhone κατέρρευσαν στην Κίνα εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού

Οι πωλήσεις του iPhone κατέρρευσαν στην Κίνα εν μέσω της έξαρσης του κορωνοϊού
epa07036298 The new iPhone Xs Max and Xs models are displayed during a launch of new products at an Apple Store in Sydney, Australia, 21 September 2018. The iPhone Xs Max, iPhone Xs and Apple Watch Series 4 went on sale on 21 September in Australia. EPA/PAUL BRAVEN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Apple βίωσε μια ραγδαία πτώση στις πωλήσεις των iPhone ως αποτέλεσμα της έξαρσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα, η Apple απέστειλε μόλις 494.000 κινητά στην Κίνα τον Φεβρουάριο, κάτι το οποίο αποτελεί μια πτώση 61% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά. Αυτό το νούμερο, το οποίο προέρχεται από την Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT), φαίνεται ακόμα χειρότερο όταν συγκρίνεται με το αντίστοιχο του Ιανουαρίου του 2020, όταν η Apple έστειλε πάνω από δύο εκατ. smartphone.

Τα κινητά Android επίσης υπέστησαν μια μεγάλη πτώση στις πωλήσεις, με μόλις 5,85 εκατ. κινητά να έχουν αποσταλεί, σε σύγκριση με τα 12,72 εκατ. κινητά τον Φεβρουάριο του 2019.

Συνολικά, 6,34 εκατ. smartphone έχουν αποσταλεί στην Κίνα τον Φεβρουάριο, μια πτώση 54,7% από τα 14 εκατ. την περασμένη χρονιά. Οι πωλήσεις των smartphone τον Φεβρουάριο στην Κίνα δεν έχουν υπάρξει τόσο χαμηλές από τουλάχιστον το 2012, όταν το CAICT ξεκίνησε να δημοσιοποιεί τα δεδομένα των πωλήσεων των smartphone.

Τα δεδομένα, αν και απαισιόδοξα, δεν προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη: η ερευνητική εταιρεία Canalys προέβλεψε μια πτώση 50% στις πωλήσεις των smartphone στην Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου. Η πτώση στις πωλήσεις αποτελεί ένα άμεσο αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς τα καταστήματα της Apple, όπως και πολλοί τρίτοι πωλητές, έκλεισαν στην Κίνα για το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου.

Τον Φεβρουάριο, επίσης, η Apple προειδοποίησε ότι τα έσοδά της για τον Ιανουάριο ήταν υπερβολικά αισιόδοξα εξαιτίας των καθυστερήσεων στην κατασκευή, όπως και λόγω της μειωμένης ζήτησης στην Κίνα.

Η τιμή της μετοχής της Apple έπεσε απότομα στην αρχή της συνεδρίασης τη Δευτέρα, μαζί με τις μετοχές των περισσότερων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.