Η πρώτη ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη μετά τον θάνατο του πατέρα της

Η πρώτη ανάρτηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη μετά τον θάνατο του πατέρα της
Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Εθνική Λυρική Σκηνή και εικονίζει τον Μίκη Θεοδωράκη. Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021. Πέθανε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη συνοικία των αγγέλων αφήνοντας πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ερωτηματικό για τον τόπο ταφής – Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει εκφράσει την προτίμησή της να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας.

Στην πρώτη της ανάρτηση στο Facebook μετά τον θάνατο του πατέρα της προχώρησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ο τόπος ταφής του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «αυτός που φεύγει δεν μπορεί να έχει καμιά επιθυμία πλέον. Επιθυμία μπορεί να έχει μόνο η οικογένεια».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα, η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι την Πέμπτη το Κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τον χρόνο και τον τόπο ταφής του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος είχε εκφράσει, ως τελευταία του επιθυμία, να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Χθες, ο γιος του συνθέτη Γιώργος Θεοδωράκης έγραψε: «θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό, αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».

Από την πλευρά του ο εγγονός του Αλέξανδρος έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό! Δυστυχώς όμως η ανθρωποφαγία είναι ένα “άθλημα” που έχει αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και δεν σταματάει και ποτέ. Παππού μου ΓΙΓΑΝΤΑ εισαι στο αίμα μου και στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση με τον Γιάννη και τους προπαππούδες μου! Σεβόμαστε την επιθυμία σου, η θλίψη μας έγινε τροφή για τους βρυκόλακες».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει εκφράσει την προτίμησή της να ταφεί ο πατέρας της στο Βραχάτι Κορινθίας όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας.