Η Qatar Airways «προσγειώνει» το καλύτερο αεροσκάφος της στην Αμερική

Η Qatar Airways «προσγειώνει» το καλύτερο αεροσκάφος της στην Αμερική

Το A350 της Airbus προσγειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Qatar Airways ετοιμάζεται να επεκταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ανεξαρτήτως των ανησυχιών που μπορεί να έχουν οι αερογραμμές American, United και Delta Air Lines.

Αυτή την εβδομάδα, η Qatar Airways ανακοίνωσε ότι θα ενώσει τη «βάση» της στη Ντόχα με τις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιώντας το νέο αεροσκάφος Airbus A350.

Το A350 θα ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις ΗΠΑ την 1η Ιανουαρίου ακολουθώντας τη διαδρομή Ντόχα – Φιλαδέλφεια.

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία να προσγειώσει το A350 της Airbus στις Ηνωμένες Πολιτείες και που θα το παρουσιάσουμε εμςί; στην αμερικανική αγορά» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways Akbar Al Baker.

Η Qatar Airways πετάει σήμερα σε 152 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας, του Ντάλας, του Σικάγο, του Μαϊάμι, του Χιούστον και της Ουάσινγκτον.
Το 2016, η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει τα δρομολόγια από τη Ντόχα προς το Λος Άντζελες, τον Ιανουάριο, τη Βοστώνη τον Μάρτιο και τον Ιούνιο προς την Ατλάντα.

Η αεροπορική εταιρεία του Περσικού Κόλπου έχει αναπτυχθεί ραγδαία την τελευταία δεκαετία και διαθέτει σήμερα ένα στόλο 168 αεροσκαφών και άλλα 330 jets υπό παραγγελία, τα οποία αποτιμώνται σε πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούνιο, η Qatar Airways κέρδισε τον τίτλο της Αεροπορικής Εταιρίας της Χρονιάς για το 2015 από την Skytrax. Ένα βραβείο που η αεροπορική είχε λάβει επίσης το 2011 και το 2012.

Η επιτυχία της Qatar όμως δεν ήρθε χωρίς εμπόδια. Η American, η United και η Delta Air Lines έχουν κατηγορήσει την εταιρεία μαζί με τις «αντίπαλες» Etihad και Emirates πως έχουν ξοδέψει πάνω από 42 δισεκατομμύρια κρατικών επενδύσεων.

Και οι τρεις εταιρείες έχουν αντικρούσει αυτές τις κατηγορίες. Ο συνασπισμός των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών έχουν υποβάλει αίτηση στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να αξιολογήσει εκ νέου τη συμφωνία «ανοικτών ουρανών» μεταξύ των ΗΠΑ και των χωρών του Κόλπου, η οποία επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να πετούν ελεύθερα μεταξύ από χώρα σε χώρα.

Ο Al Baker δήλωσε στο Bloomberg News την Τετάρτη πως ό, τι χρήματα έχει λάβει η αεροπορική εταιρεία του από την κυβέρνηση του Κατάρ ήταν υπό τη μορφή επενδύσεων σε αντάλλαγμα για τις μετοχές.