Η Ρωσία αντεπιτίθεται – “Δεν θα επηρεάσουν το Κρεμλίνο οι δυτικές κυρώσεις”, δηλώνει ο Μεντβέντεφ

Η Ρωσία αντεπιτίθεται – “Δεν θα επηρεάσουν το Κρεμλίνο οι δυτικές κυρώσεις”, δηλώνει ο Μεντβέντεφ
Photo: REUTERS
"Το Κρεμλίνο θα συνεχίσει την επίθεση έως ότου εκπληρώσει τους στόχους του", σημείωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Είναι “ανόητο” να πιστεύει κανείς ότι οι δυτικές κυρώσεις κατά των ρωσικών επιχειρήσεων θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε επίδραση στην κυβέρνηση της Μόσχας, σημείωσε ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το μόνο που θα κάνουν οι κυρώσεις είναι να συσπειρώσουν τη ρωσική κοινωνία και δεν θα προκαλέσουν λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αρχές, υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο RIA.

Η Δύση επέβαλε σειρά κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά έπειτα από έναν μήνα πολέμου, το Κρεμλίνο δηλώνει ότι θα συνεχίσει την επίθεση έως ότου εκπληρώσει τους στόχους του για την, σύμφωνα με το ίδιο, “αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας.

Ορισμένες από τις κυρώσεις έχουν ειδικά στο στόχαστρο δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που πιστεύεται ότι πρόσκεινται στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Ας αναρωτηθούμε: μπορεί οποιοσδήποτε από αυτούς τους μεγάλους επιχειρηματίες να έχει ακόμη και την παραμικρή επιρροή στη θέση της ηγεσίας της χώρας;”, σχολίασε ο Μεντβέντεφ.

“Σας λέω ανοιχτά: όχι, δεν υπάρχει περίπτωση”.