Η Ρωσία διαψεύδει την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας με τη Βόρεια Κορέα

Η Ρωσία διαψεύδει την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας με τη Βόρεια Κορέα
epaselect epa07526581 Russian President Vladimir Putin (R) shakes hands with North Korean leader Kim Jong-un (L) during their meeting at the Far East Federal University on Russky Island in Vladivostok, Russia, 25 April 2019. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία.

Μόσχα και Πιονγιάνγκ δεν υπέγραψαν καμία συμφωνία για στρατιωτικά θέματα ή για άλλους τομείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, υπογράμμισε την Παρασκευή το Κρεμλίνο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν υπήρχε σχέδιο υπογραφής επίσημων συμφωνιών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, κατά την οποία ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Κιμ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη Ρωσία, επιθεώρησε την Παρασκευή ένα ρωσικό εργοστάσιο μαχητικών αεροσκαφών, που υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν: Δεν θα παραβιάσουμε καμία συμφωνία σχετικά με τη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα παραβιάσει καμία συμφωνία σχετικά με την Κορέα μετά τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η Κορέα είναι γείτονάς μας και πρέπει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να οικοδομήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τους γείτονές μας», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuters.

«Υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται με την κορεατική χερσόνησο. Το συζητάμε αυτό, το συζητάμε ανοιχτά, δεν παραβιάζουμε ποτέ τίποτα και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τίποτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: