«Η Ρωσία σχεδιάζει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945»

«Η Ρωσία σχεδιάζει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945»
epa09559651 British Prime Minister Boris Johnson attends a session on clean innovation and technology at the UN Climate Change Conference (COP26) in Glasgow, Britain, 02 November 2021. EPA/ROBERT PERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Ρωσία σχεδιάζει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945», δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο BBC, η οποία έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί το πρωί της Κυριακής.

Σε αυτήν εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ενώ βρίσκεται στο Μόναχο με ξένους ηγέτες.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ήδη το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή», δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ουκρανία. Όπως είπε ήδη, οι μυστικές υπηρεσίες, «βλέπουν» ότι η Ρωσία έχει ένα σχέδιο εισβολής που στόχο έχει να περικυκλώσει το Κίεβο.

«Πρέπει να καταλάβουμε το μέγεθος των ανθρώπινων απωλειών», σημείωσε.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στην περίπτωση εισβολής θα είναι πολύ πιο εκτεταμένες από όσα έχουν υπονοηθεί δημοσίως. Ο ίδιος είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν τις ρωσικές εταιρείες «να συναλλάσσονται σε λίρες και δολάρια» –μια κίνηση που σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα επιφέρει «πολύ πολύ σκληρό πλήγμα» με τον αντίκτυπό της, όπως μετέδωσε το BBC.