Η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood και άλλοι καλλιτέχνες δημιουργούν αφίσες διαμαρτυρίας για την πανδημία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάφοροι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την πανδημία και δημιούργησαν ιδιαίτερες αφίσες που από πίσω τους «κουβαλούν» μια μακριά ιστορία πολιτικής διαμαρτυρίας και δημιουργικής αντίστασης.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας #AloneTogether, ο όμιλος μέσων Dazed Media ζήτησε από καλλιτέχνες να δημιουργήσουν αφίσες για τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία και οι οποίες να είναι και μία έκκληση για ένα καλύτερο μέλλον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανταποκρίθηκαν πολλοί, μεταξύ των οποίων η Vivienne Westwood, ο σχεδιαστής μόδας Christopher Kane, ο φωτογράφος Wolfgang Tillemans, ο καλλιτέχνης δρόμου 3D, η σκηνοθέτης Margot Bowman, η σχεδιάστρια μόδας Katherine Hamnett.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εν μέρει προειδοποίηση, εν μέρει ελπίδα και έμπνευση, αυτές οι αφίσες είναι φάροι για μελλοντική δράση και σύνδεση» τόνισε, μιλώντας στο Dezeen, ο εκ των ιδρυτών του ομίλου μέσων, Jefferson Hack.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υπάρχει μια μακριά ιστορία πολιτικής διαμαρτυρίας και δημιουργικής αντίστασης που εκφράζεται μέσω σχεδίασης αφίσας, εικονογράφησης και γραφιστικής τέχνης. Είτε πρόκειται για αφίσες για τον δρόμο είτε για αφίσες για την οθόνη, αυτή η συλλογή που εμπνέει δίνει φωνή στις κοινωνικές, πολιτικές και προσωπικές σκέψεις των καλλιτεχνών» πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα