Η σειρά κρασιών «Ποικιλιακά Λουλούδια» της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων με νέα, πιο φρέσκια εμφάνιση

Η σειρά αποτελείται από 7 διαφορετικές ετικέτες, όλες τους με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ή Ονομασία Προέλευσης.

 

Μία από τις παλαιότερες σειρές κρασιών της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, τα «Ποικιλιακά Λουλούδια», αλλάζει εμφάνιση διατηρώντας πάντα τον μοναδικό της χαρακτήρα. Τις φιάλες της σειράς, ντύνει η λευκή ετικέτα με το όνομα «Flowers», όπου ξεχωρίζουν ολάνθιστα λουλούδια, διαφορετικά για κάθε ποικιλία κρασιού.

Τα «Ποικιλιακά Λουλούδια» αποτελούν μία σειρά κρασιών που προέρχονται από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες καλλιεργούνται σε διάφορους αμπελώνες ανά την Ελλάδα.  Η σειρά αποτελείται από 7 διαφορετικές ετικέτες, όλες τους με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ή Ονομασία Προέλευσης. Καθένα τους εκφράζει τον πλούτο και τη δυναμική των κυριότερων αμπελοοινικών περιοχών της χώρας μας. Συγκεκριμένα:

– Μοσχοφίλερο Μαντινείας: ένα λευκό ξηρό κρασί, με ανοιχτόχρωμο, λαμπερό χρώμα. Το εκλεπτυσμένο άρωμα εσπεριδοειδών και η απαλή φρουτώδης γεύση της ποικιλίας, θα συνοδεύσουν αρμονικά ψάρια, θαλασσινά, άσπρα κρέατα και ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

– Αγιωργίτικο Νεμέας: ερυθρό ξηρό κρασί με πλούσιο άρωμα, βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και ζυμαρικά με κόκκινες πικάντικες σάλτσες.

–  Ασύρτικο Στερεάς Ελλάδας: λευκό ξηρό κρασί με μεστή, γεμάτη γεύση που ξεχωρίζουν νότες λεμονιού και πορτοκαλιού. Ο ιδανικός σύντροφος για θαλασσινά και εκλεκτά ψάρια στη σχάρα, άσπρα κρεατικά, αλλά και παραδοσιακά μεσογειακά πιάτα όπως τα λαδερά.

–  Αθήρι Κρήτης: ένα λευκό ξηρό κρασί, με λαμπερό, διαυγές χρώμα και διακριτική, λεπτή γεύση όπου αρώματα ανοιξιάτικων αγριολούλουδων πρωταγωνιστούν. Συντροφεύει αρμονικά το σύνολο της μεσογειακής κουζίνας, πάσης φύσης θαλασσινά και ψάρια, καθώς και παραδοσιακές πίτες.

– Μοσχάτο Αιγαιοπελαγίτικο: ένα λευκό ξηρό κρασί, με λαμπερό, ανοιχτόχρωμο χρώμα. Τα τυπικά αρώματα του μοσχάτου κυριαρχούν σε αρμονία με τόνους από λευκόσαρκα φρούτα. Ο ισχυρός γευστικός χαρακτήρας του μοσχάτου το καθιστά ιδανικό συνοδό για διάφορα μαγειρευτά φαγητά, αλλά και φαγητά φούρνου. Παρότι ένα κλασικό μεσογειακό κρασί, θα συνοδεύσει έξοχα διεθνείς κουζίνες και ιδιαίτερα ασιατικές.

– Σαββατιανό Στερεάς Ελλάδας: λευκό ξηρό κρασί με ανοιχτόχρωμο ζωντανό χρώμα, έντονη φρεσκάδα και απαλά αρώματα. Ιδανική συντροφιά για παραδοσιακά ελληνικά πιάτα όπως μαγειρευτά, λαδερά και όσπρια.

– Cabernet Sauvignon – Syrah Στερεάς Ελλάδας: ερυθρό ξηρό κρασί με πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Η πλούσια, γεμάτη γεύση του με τόνους βανίλιας, το καθιστά το τέλειο ταίρι για κρεατικά στη σχάρα, κίτρινα τυριά και κάθε λογής κόκκινες σάλτσες.

Τα ανανεωμένα «Ποικιλιακά Λουλούδια» σας περιμένουν να τα απολαύσετε στο καθημερινό, αλλά και γιορτινό σας τραπέζι. Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε  στα διάφορα οινοποιεία της ανά την ελληνική επικράτεια έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί μεγάλο μέρος του αμπελοοινικού πλούτου της χώρας και να παρουσιάζει κρασιά ιδανικά για κάθε περίσταση και γούστο. Απολαύστε τα!

 

Το προφίλ 

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

αράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στις πλαγιές Αιγιάλειας (πάνω από την πόλη του Αίγιου) και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους ορεινούς αμπελώνες της χαρισματικής αυτής αμπελουργικής ζώνης. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS» και η νέα σειρά  μεγάλων λευκών κρασιών που βασίζονται σε αυτόχθονες ποικιλίες «Μίτος της Αριάδνης».   »

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης».  Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.