Η startup των εκπτώσεων

Η startup των εκπτώσεων

Το kouponiaekptotika.gr αποτελεί τη νέα πλατφόρμα που βασίζεται στην εκπτωτική πολιτική των e-shops.

Ποιος δεν θέλει να ψωνίζει τα αγαπημένα του επώνυμα προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς και να προλαβαίνει τις εκπτώσεις πριν από όλους τους άλλους; Το πρόβλημα έγκειται  στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου που απαιτείται για να κάνει κανείς βόλτα στα μαγαζιά και να βολιδοσκοπήσει την εκπτωτική πολιτική τους.

Πώς θα σας φαινόταν εάν κάποιος σας έβγαζε από τη δύσκολη θέση και σας ενημέρωνε άμεσα για τις εκπτώσεις που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά; Το Νοέμβριο του 2013 έκανε την εμφάνισή του η ελληνική startup «KouponiaEkptotika.gr», βασικό μέλημα του οποίου είναι η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αναφορικά με τους νέους εκπτωτικούς κωδικούς και τις προσφορές σε πολλά ελληνικά διαδικτυακά καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη: Startups: Ελλάς – Τουρκία συμμαχία!

Στην οθόνη του υπολογιστή των εν δυνάμει καταναλωτών ξεδιπλώνεται μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνουν από είδη ένδυσης, κοσμήματα, βιβλία μέχρι και αεροπορικά εισιτήρια σε πολύ χαμηλές τιμές. Παράλληλα μέσω της ιστοσελίδας παρέχονται γενικές πληροφορίες για περιόδους εκπτώσεων και για e-shops.

Ο χρήστης δεν έχει παρά να ακολουθήσει τρία βασικά βήματα. Βρίσκει το e-shop που τον ενδιαφέρει, διαβάζει τους όρους της προσφοράς και κάνει κλικ στο κουπόνι. Στη συνέχεια πληκτρολογεί τον κωδικό στο πεδίο που εμφανίζεται στο καλάθι αγορών και η έκπτωση υπολογίζεται αυτόματα.

Στο target group του kouponiaΕkptotika.gr περιλαμβάνονται όλοι όσοι κάνουν τις αγορές τους on-line για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα, αλλά και όσοι διατηρούν e- shops. Έτσι βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Και οι καταναλωτές και οι ιδιοκτήτες των διαδικτυακών καταστημάτων που αποκτούν ένα «όπλο» διαφήμισης.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική μηχανή αναζήτησης «Τerranova» πάει Τέξας

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Πολωνία και ακολουθείται η ίδια  πολιτική που την κατέστησε πρωτοπόρο brand σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως, η Νορβηγία, η Μεγάλη Βρετανία, η Βραζιλία και η Ισπανία.

Τα έσοδα της kouponiaEkptotika.gr προκύπτουν από την αγορά που πραγματοποιεί ο εκάστοτε χρήστης της πλατφόρμας και καθορίζονται από τους όρους συνεργασίας που έχει θέσει η εταιρεία της οποία τα προϊόντα πωλούνται. Στην ουσία μεσολαβούν τα δίκτυα affiliate τα οποία καταγράφουν κάθε «κλικ» που μεταβιβάζει τους χρήστες προς το ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και τις αγορές που κάνουν αργότερα. Τα πιο δημοφιλή affiliate δίκτυα στην Ελλάδα είναι τo Linkwise, το Clickbaner και το Forestview. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει άμεση συνεργασία με τα καταστήματα, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλη σε δίκτυο affiliate.

Οι επόμενες κινήσεις της startup περιλαμβάνουν την εξάπλωσή του σε περισσότερες αγορές του εξωτερικού και κυρίως σε εκείνες που δεν έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση εκπτωτικών κωδικών. Ήδη πραγματοποιούνται καμπάνιες ενημέρωσης  του  κοινού που δεν είναι εξοικειωμένο με την πλατφόρμα kouponiaekptotika.gr μέσω sites και blogs του χώρου.