Η τέχνη της ψηφιακής εικόνας

Η τέχνη της ψηφιακής εικόνας

Ποπ αισθητική και ανατρεπτικό χιούμορ στις ψηφιακές δημιουργίες του Γιάννη Βασσάλου.

Την πρώτη του ατομική έκθεση εγκαινιάζει ο Γιάννης Βασσάλος την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην γκαλερί ALMA, στην οδό Υψηλάντου 24, στο Κολωνάκι.

Σε απόλυτα προσωπικό ύφος, ο Γιάννης Βασσάλος επεξεργάζεται ψηφιακά φωτογραφίες, τις συνδυάζει και τις μετασχηματίζει σε συνθέσεις που αποτυπώνουν, με τρόπο ευφάνταστο, πρωτότυπο και καίριο, τις διαφορετικές εκδοχές και όψεις ενός κατακερματισμένου και αντιφατικού κόσμου, μιας χαοτικής και λαβυρινθώδους πραγματικότητας. Τα έντονα χρώματα, η πλαστικότητα και η πυκνότητα των σχημάτων, οι γραφισμοί, η αποσπασματικότητα και οι παραμορφώσεις, οι επικαλύψεις και οι επιμηκύνσεις, οι διπλές ή και πολλαπλές εικόνες, οι απροσδόκητοι συνδυασμοί και οι αναπάντεχες συναντήσεις συνεισφέρουν καθοριστικά στη συνολική υποβλητική και παράδοξη ατμόσφαιρα των έργων του.

Η αναζήτηση της έκφρασής του μέσα από την τέχνη ξεκίνησε από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Έχοντας μεγαλώσει σε μια ατμόσφαιρα όπου τα γλυπτά και τα τελάρα κυριαρχούσαν στο σπίτι που μεγάλωσε, επέλεξε το προσωπικό του «ψηφιακό»  μονοπάτι, και αφού έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ήρθε η ώρα να εκτεθεί ατομικά. 

Όπως σημειώνει ο ιστορικός τέχνης Γιάννης Μπόλης,  οι συνθέσεις του Γιάννη Βασσάλου, «διεκδικούν τη δική τους θέση στην εποχή της διαμεσολαβημένης και ψηφιακής εικόνας. Τα θέματά του αναδύονται και υπάρχουν στο μεταίχμιο πραγματικότητας, φαντασίας και ονείρου, ενώ η ποπ αισθητική, το σουρεαλιστικό πνεύμα, η ειρωνική διάθεση και μια ανατρεπτική αίσθηση του χιούμορ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τρόπο συστηματικό, κριτική αντίληψη και συμβολικές παραπομπές οργανώνει το υλικό του, αποκαλύπτει τις εμμονές, τις καταβολές και τις προθέσεις του, συνθέτει απρόβλεπτα σκηνικά της ανθρώπινης ζωής, πειραματιζόμενος και διερευνώντας τις εκφραστικές του δυνατότητες.

Πληροφορίες 

ALMA

Contemporary Art Gallery

Υψηλάντου 24, Κολωνάκι

Διάρκεια Έκθεσης: 5 Οκτωβρίου – 27 Οκτωβρίου 2017

Ωράριο Λειτουργίας:

Τετάρτη & Σάββατο: 12:00-16:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00-20:00

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση