Η… τεχνολογία του σεξ έκλεψε την παράσταση στο CES

Η… τεχνολογία του σεξ έκλεψε την παράσταση στο CES
epa08111134 The new Samsung spinning screen 'Sero' is displayed at the Samsung booth during the 2020 International Consumer Electronics Show at the Convention Center in Las Vegas, Nevada, USA, 07 January 2020. The annual CES which takes place from 7-10 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετά από μακρά διάρκεια αποκλεισμού, τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη βιομηχανία τραβά την προσοχή και για τις τεχνολογικές της εξελίξεις.

του Chris Morris

Η έκθεση CES είχε παραδοσιακά μια πολιτική μη αποδοχής των σεξουαλικών παιχνιδιών μεταξύ των παρουσιαζόμενων προϊόντων.

Η συγκεκριμένη αυτή επιλογή βρέθηκε στο επίκεντρο πέρυσι, όταν η CTA, η διοργανώτρια της εκδήλωσης, έδωσε βραβείο καινοτομίας στην εταιρεία Lora DiCarlo για το σεξουαλικό βοήθημα Ose. Όμως, οι διοργανωτές πήραν πίσω το βραβείο όταν συνειδητοποίησαν ποια ήταν η χρήση και η λειτουργία του προϊόντος που είχαν επιλέξει.

Η Lora DiCarlo αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε δημοσίως για την απόφαση των διοργανωτών. Μετά από κάποιους μήνες, η CTA ανακάλεσε την απόφασή της και επέστρεψε το βραβείο στην εταιρεία, λέγοντας ότι είχε πλέον αλλάξει την πολιτική της σε σχέση με τις εταιρείες με προϊόντα «ενηλίκων» και ότι πλέον τις καλωσόριζε στην έκθεση.

Φέτος, 10 εταιρείες που ειδικεύονται στη σεξουαλική ευεξία βρέθηκαν στο CES και παρουσίασαν τα προϊόντα τους πλάι σε νέες τηλεοράσεις, συσκευές έξυπνου σπιτιού και αυτόνομα αυτοκίνητα δίχως οδηγό. Όλες οι εταιρείες ελπίζουν ότι η συμμετοχή τους στη CES θα μεταφραστεί σε περισσότερες πωλήσεις.

«Νομίζω ότι το event θα βοηθήσει τη συγκεκριμένη κατηγορία να αναπτυχθεί πολύ» λέει ο Jerome Bensimon, πρόεδρος της εταιρείας καινοτομιών για ενήλικες Satisfyer, η οποία συμμετέχει στο CES. «Είναι ένα προϊόν που πολλοί διστάζουν να αγοράσουν αρχικά αλλά, μόλις το αγοράσουν, δεν διστάζουν να αγοράσουν κι άλλα».

Η αντίδραση του κοινού υπήρξε ενθουσιώδης. Στα περίπτερα των εταιρειών σεξουαλικών βοηθημάτων βρέθηκε πολύς κόσμος, καθώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται σταδιακά ότι υπάρχει μπόλικη τεχνολογία πίσω από τα προϊόντα ευχαρίστησης.

Τα σεξουαλικά βοηθήματα είναι ένας τεράστιος τομέας. Το 2018, ο κλάδος είχε έσοδα 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια μελέτη της eSherpa. Και μέχρι το 2025, τα έσοδα αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Το βασικό όφελος από τη συμμετοχή των εταιρειών σεξουαλικών βοηθημάτων στο CES, πέρα από την προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, είναι ότι τα προϊόντα τους γίνονται mainstream. Αν και δεν είναι σπάνιο να βρεις καινοτομίες για ενήλικες στα Walmart σήμερα, υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο ταμπού μεταξύ της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

«Έχουμε εδώ και πολύ καιρό δαιμονοποιήσει την ανθρώπινη σεξουαλικότητα» λέει η Lora DiCarlo, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας. «Στο CES προσεγγίζουμε άτομα τα οποία κανονικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε αυτές τις συσκευές».