Η Tesla ανακαλεί 1,62 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Tesla ανακαλεί 1,62 εκατ. αυτοκίνητα στην Κίνα
12 November 2021, Lower Saxony, Hanover: Cars drive past a dealership of the electric car manufacturer Tesla (long shutter speed shot). Tesla's stock has gained about 50 percent since the beginning of the year. Tesla is now worth more than a trillion dollars on the stock market. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Για μοντέλα που κατασκευάστηκαν από το 2014 έως το 2023 και για να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης των οχημάτων.

Η Tesla προχωρά σε ανάκληση 1,62 εκατομμυρίων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων S, X, 3 και Y στην Κίνα, δήλωσε την Παρασκευή η ρυθμιστική αρχή της ασιατικής χώρας

Η εταιρεία του Έλον Μασκ μπορεί να αναβαθμίσει εξ αποστάσεως τα οχήματα για να διορθώσει τα προβλήματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κρατική Διοίκηση Ρύθμισης της Αγοράς της Κίνας. Η κίνηση αυτή κατηγοριοποιείται ως ανάκληση προϊόντος σύμφωνα με τους κινεζικούς κανονισμούς.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού για 1,61 εκατομμύρια μονάδες.

Αυτές αποτελούνται από τα εισαγόμενα Models S και X και τα κινεζικής κατασκευής Models 3 και Y αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2014 έως το 2023 για να αποφευχθεί η κακή χρήση της λειτουργίας Autosteer και να μειωθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Ξεχωριστά, θα αναβαθμίσει επίσης το λογισμικό για 7.538 μονάδες αυτοκινήτων Models S και X για να διορθώσει το πρόβλημα των θυρών που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν σε συγκρούσεις.

Το Reuters υπενθυμίζει πως στις ΗΠΑ η Tesla άρχισε να ανακαλεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας στο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot, μετά από ανησυχίες για την ασφάλεια που επικαλέστηκε ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή.

Ανακάλεσε επίσης λίγο περισσότερα από 120.000 οχήματα Model S και Model X στις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου να ξεκλειδώσουν οι πόρτες και να ανοίξουν κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com