Η Tesla κυριαρχεί στην κρίσιμη EV αγορά της Νορβηγίας, παρά τη σύγκρουση με τα συνδικάτα

Η Tesla κυριαρχεί στην κρίσιμη EV αγορά της Νορβηγίας, παρά τη σύγκρουση με τα συνδικάτα
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το μερίδιο της εταιρείας στη συνολική αγορά αυξήθηκε στο 20,0% από 12,2% το 2022.

Η Tesla κατέκτησε την πρώτη θέση στη στατιστική των πωλήσεων αυτοκινήτων της Νορβηγίας για τρίτη συνεχή χρονιά το 2023, επεκτείνοντας το προβάδισμά της έναντι των αντιπάλων της, παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και των ισχυρών εργατικών συνδικάτων της χώρας.

Σχεδόν πέντε στα έξι νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι κινούνταν μόνο με μπαταρία, με το μερίδιο της Tesla στη συνολική αγορά να αυξάνεται στο 20,0% από 12,2% το 2022, όπως έδειξαν τα στοιχεία ταξινόμησης την Τρίτη.

Συνολικά, το μερίδιο αγοράς των νέων ηλεκτρικών οχημάτων στη Νορβηγία αυξήθηκε στο 82,4% το 2023 από 79,3% το 2022, δήλωσε η Νορβηγική Ομοσπονδία Οδικών Μεταφορών (OFV), όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδιώκοντας να γίνει η πρώτη χώρα που θα σταματήσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2025, η πετρελαιοπαραγωγός Νορβηγία απαλλάσσει τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα από πολλούς φόρους που επιβάλλονται στους αντιπάλους με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν και ορισμένες εισφορές εισήχθησαν το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: