Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να διχάζει το Χόλιγουντ – Τι φοβούνται οι ηθοποιοί

Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να διχάζει το Χόλιγουντ – Τι φοβούνται οι ηθοποιοί
Costumed strikers walk with SAG-AFTRA members as they picket outside Amazon Studios in Culver City, California, October 31, 2023. (Photo by Chris Delmas / AFP) Photo: AFP
Το συνδικάτο SAG-AFTRA θέλει να θέσει όρια στον τρόπο με τον οποίο τα στούντιο μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία.

Οι διαπραγματευτές των ηθοποιών του Χόλιγουντ και των μεγάλων στούντιο δεν έχουν επιλύσει τις ανησυχίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και άλλα ζητήματα στις συνομιλίες που αποσκοπούν στον τερματισμό μιας απεργίας 111 ημερών, δήλωσε την Τετάρτη το συνδικάτο SAG-AFTRA.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι υπέβαλε μια αναθεωρημένη πρόταση σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), η οποία εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τις Netflix και Walt Disney.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η SAG-AFTRA, σε σημείωμα προς τα μέλη της, ανέφερε ότι συναντήθηκε με την AMPTP «για περισσότερες από τρεις ώρες για να παρουσιάσει και να επανεξετάσει την αναθεωρημένη πρότασή μας».

Το συνδικάτο έχει επιδιώξει να θέσει όρια στον τρόπο με τον οποίο τα στούντιο μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη κατά τη δημιουργία ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών. Οι ηθοποιοί φοβούνται ότι μπορεί να αντικατασταθούν από ψηφιακούς ερμηνευτές ή ότι η εικόνα τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: