Το… ερώτημα των Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα έχει βγάλει η Μαράια Κάρεϊ από το «All I Want for Christmas Is You»;

Το… ερώτημα των Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα έχει βγάλει η Μαράια Κάρεϊ από το «All I Want for Christmas Is You»;
epa05043107 US singer Mariah Carey waves to the crowd at the Macy's 89th Annual Thanksgiving Day Parade in New York, New York, USA, 26 November 2015. The annual parade, which began in 1924, features giant balloons of characters from popular culture floating above the streets of Manhattan. EPA/PETER FOLEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το τραγούδι δεν έγινε Νο. 1 επιτυχία μέχρι το 2019, περίπου 25 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Με την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου και την επίσημη «είσοδο» μας στο χειμώνα, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στο μυαλό των περισσότερων έρχεται στο μυαλό το τραγούδι που είναι από τα περισσότερα «δεμένα» με την εορταστική περίοδο για το τέλος κάθε χρόνου.

Όπως συνηθίζει κάθε τέτοια μέρα τα τελευταία χρόνια, η Μαράια Κάρεϊ πόσταρε στα social media της ένα promo video που διαφημίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της, το «All I Want for Christmas Is You», ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Κάρεϊ έχει επιδιώξει να παρουσιαστεί ως η «Βασίλισσα των Χριστουγέννων».

Φέτος, έχει προγραμματίσει μια εορταστική περιοδεία που ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου στο Highland της Καλιφόρνιας και συνεχίζεται μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, όταν θα δώσει μια παράσταση στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Η ιστορία του τραγουδιού και τα κέρδη της Κάρεϊ

Το «All I Want for Christmas» έκανε το ντεμπούτο του το 1994, όταν εμφανίστηκε στο πρώτο εορταστικό άλμπουμ της Κάρεϊ, αλλά έγινε εποχιακός «γίγαντας» μόνο τα τελευταία χρόνια.

Στις ΗΠΑ, το τραγούδι δεν μπήκε στο Hot 100 του Billboard μέχρι το 2000. Και δεν έγινε Νο. 1 επιτυχία μέχρι το 2019, περίπου 25 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά στα μέσα συνεχούς ροής, με δημοσίευμα του Yahoo Finance από το 2021 να εκτιμά ότι έχει κερδίσει στην Κάρεϊ τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια, μόνο από δικαιώματα συνεχούς ροής (streaming royalties).

Σε αυτά τα χρήματα δεν υπολογίζονται τα χρήματα που έχει πάρει η τραγουδίστρια από πωλήσεις album, από downloads, από άδειες χρήσης του έργου και από άλλες πηγές royalties.

O Economist έχει εκτιμήσει πως τα ετήσια royalties που λαμβάνει η Κάρεϊ ανέρχονται σε 2,5 εκατ. δολάρια, ενώ υπολογισμοί της New York Post ανεβάζουν το αντίστοιχο νούμερο στα 3 εκατ. δολάρια ανά έτος.

Σημειώνεται πως το επίσημο video clip στο κανάλι της τραγουδίστριας στο YouTube έχει πάνω από 759 εκατ. προβολές από το 2009, όταν και ανέβηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: