Οι Τούρκοι επιμένουν: «Οι γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και στη δήλωση του υπουργού Νίκου Δένδια εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήση του Τούρκου πρεσβευτή στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η δήλωση του Νίκου Δένδια, αφορούν στη δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σημειώνει ότι οι περιοχές που έχει σημειώσει για τις γεωτρήσεις βρίσκονται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στον ΟΗΕ και τονίζει πως «Η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αυτόν τον τομέα, την οποία έχει ανακοινώσει πολλές φορές».

«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις μας πραγματοποιούνται σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα