Η τρομακτική στιγμή των εκρήξεων την ώρα της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη (βίντεο)

Η τρομακτική στιγμή των εκρήξεων την ώρα της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη (βίντεο)
Φωτιά καίει δέντρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις από το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Επαναλαμβανόμενες εκρήξεις σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες σε ζωντανή μετάδοση από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα σε απόσταση 150-200 μέτρων από τις κατοικίες με τις αστυνομικές δυνάμεις να διώχνουν τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από την φωτιά.

Τα συγκλονιστικά στυγμιότυπα:

Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης στο Σισμανόγλειο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια στο ΓΝΑ 251. Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές

Με ήπια αναπνευστικά προβλήματα έξι κάτοικοι της περιοχής της Βαρυμπόμπης έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251.

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, μία μηχανή, ένα όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα.

Δείτε ακόμα:

Έκτακτη ενημέρωση στις 21:00 από τον Ν. Χαρδαλιά για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών

Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: Διαρκής η ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών – Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ για την πυρκαγιά – Κίνδυνος «black out» στην Ανατολική Αττική