Η Uber θα είναι νόμιμη στο Λονδίνο για μόλις τέσσερις ακόμα μήνες

Η Uber προσδοκούσε σε μια ακόμα πενταετή συμφωνία και όχι μια μικρή επέκταση διάρκειας μόλις τεσσάρων μηνών. Τι άλλαξε; 

Η αρχή μεταφορών της πόλης, Transport for London, ανανέωσε την άδεια της Uber αλλά με μια σημαντική παράμετρο:  Η άδεια θα ισχύει για μόνο τέσσερις τέσσερις μήνες.

Η τρέχουσα πεναετής άδεια της Uber, την οποία κέρδισε το 2012, λήγει στις 30 Μαΐου.

Η Uber προσδοκούσε σε μια ακόμα πενταετή συμφωνία και όχι μια μικρή επέκταση διάρκειας μόλις τεσσάρων μηνών. Την ίδια ώρα και αντίπαλοι της Uber δεν είναι ενθουσιασμένοι με αυτήν τη βραχυπρόθεσμη έγκριση.

«Η Uber δεν έχει απαντήσει ακόμη σε ερωτήσεις που η TfL ζήτησε μήνες πριν. Λέμε ότι είτε είναι ασφαλείς οι μεταφορές με την Uber, είτε όχι. Δεν μπορείτε να είστε λίγο έγκυος, ή είστε ή δεν είστε! δήλωσε στον Guardian ο Steve McNamara, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων οδηγών ταξί του Λονδίνου και συμπλήρωσε «Θεωρούμε ότι ο λόγος της TfL που έδωσε αυτήν την προσωρινή άδεια είναι εντελώς παράνομος. Αυτό είναι πρωτοφανές».

Η Uber αγωνίζεται για την συνέχιση της λειτουργίας της στο Λονδίνο εδώ και λίγο καιρό. Ο γίγαντας των μεταφορών, έχασε μια μάχη καθώς σύμφωνα με τους νέους κανόνες, θα απαιτείται από τους οδηγούς της Uber να περάσουν μια δοκιμασία για την επαρκή γνώση αγγλικής γλώσσας.

«Εκατομμύρια Λονδρέζοι βασίζονται στην Uber για να βρουν μια αξιόπιστη μετακίνηση με το πάτημα ενός κουμπιού και χιλιάδες αδειδοτημένοι οδηγοί κερδίζουν χρήματα μέσω της εφαρμογής μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε το Λονδίνο να κινείται», δήλωσε η Uber.

Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα πίσω από τα «φώτα» που συμβαίνουν και έχουν ιδιαίτερη σημασία.  Το Λονδίνο θα μπορούσε σύντομα να αυξήσει τα τέλη αδειοδότησης για μεγάλης κλίμακας μεταφορείς από περίπου 3.000 λίρες στερλίνες έως το ποσό των 2 εκατομμυρίων λιρών στην περίπτωση ανανέωσης της Uber για πέντε χρόνια. Επομένως, η προσωρινή επέκταση του χρονικού περιθωρίου για την  Uber θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να βεβαιωθούν οι αρμόδιοι ότι η εταιρεία θα μπορεί και θα πρέπει να πληρώσει ένα πολύ υψηλότερο τέλος, αν τεθεί σε ισχύ η πενταετής άδεια.

Εν πάση περιπτώσει, η Uber αντιμετωπίζει ακόμα ένα πονοκέφαλο, καθώς το θέμα του μέλλοντός του στο Λονδίνο φαίνεται να «σέρνεται» . Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, Uber!