Η Unilever σχεδιάζει την ενοποίηση της νομικής δομής της με έδρα την Βρετανία

Η Unilever σχεδιάζει την ενοποίηση της νομικής δομής της με έδρα την Βρετανία
epa06605422 (FILE) - An exterior view of the Unilever Germany building in Hamburg, Germany, 06 October 2017 (re-issued 15 March 2018). Unilever on 15 March 2018 said they have decided to move its corporate headquarters from Britain to Netherlands. The company also said it will create a new structure that contains three divisions, Beauty & Personal Care, Home Care, and Foods & Refreshment and that the headquarters of Beauty & Personal Care and Home Care division would stay in London. Unilever also said the employment of 7,300 staff in Britain and 3,100 staff in the Netherlands will remain unchanged. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε διαδικασία δημιουργίας ενός νέου σχήματος με έδρα την Βρετανία βρίσκεται ο όμιλος καταναλωτικών ειδών. Ποια είναι η στόχευση της κίνησης.

Η Unilever πρόκειται να εγκαταλείψει την διπλή αγγλο-ολλανδική εταιρική δομή της υπέρ ενός σχήματος που θα έχει έδρα στο Λονδίνο, ανατρέποντας σχεδιασμούς που έκανε προ διετίας για να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην Ολλανδία. Όπως έκανε γνωστό ο όμιλος, ετοιμάζεται να ενσωματώσει την Ολλανδική εταιρική οντότητα στην βρετανική.

Το γκρουπ καταναλωτικών ειδών, ένα από τα μεγαλύτερα στην Μεγάλη Βρετανία σε όρους κεφαλαιοποίησης, εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνει ευκολότερη η διαδικασία εξαγορών ή πωλήσεων, περιλαμβανομένου ενός δυνητικού spin off των δραστηριοτήτων της στο τσάι.

Ένα σχέδιο που υπήρξε προ διετίας για απορρόφηση της βρετανικής θυγατρικής από την Ολλανδική απορρίφθηκε από τους μετόχους, καθώς μεταξύ άλλων σήμαινε πως ο όμιλος θα βρίσκονταν εκτός του δείκτη FTSE 100. Όπως γράφουν οι Financial Times, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν το σχέδιο εγκατάλειψης της «διπλής ταυτότητας», ενώ η βρετανική κυβέρνηση έσπευσε να «πανηγυρίσει» για τους σχεδιασμούς μιλώντας για «ψήφο εμπιστοσύνης».

Με βάση τους προωθούμενους όρους οι μέτοχοι της Ολλανδικής εταιρείας θα ελέγχουν το 55% του σχήματος που θα δημιουργηθεί, ενώ οι μέτοχοι της βρετανικής το 45%.