Η βιομηχανία του πορνό πέρασε στο mobile chat

Η βιομηχανία του πορνό πέρασε στο mobile chat

Το γδύσιμο στην κάμερα δεν αρκεί, οι πελάτες θέλουν συζήτηση και «σχέση» με τις γυναίκες που συνομιλούν.

H Bridget Grey, όπως είναι το επαγγελματικό της όνομα, βγάζει 60 δολάρια την ώρα όταν γδύνεται online για πελάτες που την παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους. Όταν κλείνει την κάμερα ανοίγει το Snapchat και συνεχίζει από εκεί τη συζήτηση. Με αμοιβή, φυσικά.

«Η κάμερα δεν αρκεί, πρέπει να διευρύνει κανείς την ψηφιακή του παρουσία αν θέλει να μείνει στην αγορά», λέει η Bridget μιλώντας στο CNN Money. Έχει λογαριασμούς στο Snapchat, το Kik, το WhatsApp, το Viber και το Skype. Έχει 40 σταθερούς πελάτες τους οποίους χρεώνει 10 δολάρια το μήνα για να της μιλούν μέσω του Kik, 15 για το Snapchat ή 20 αν θέλουν να τη βρίσκουν και στα δύο. Αν ο πελάτης θέλει έξτρα φωτογραφίες αυτές χρεώνονται από 3-5 δολάρια η δεκάδα.

To κύριο πλεονέκτημα της δουλειάς μέσω messaging apps είναι ότι οι πελάτες τις γνωρίζουν σε πιο προσωπικό επίπεδο και επιστρέφουν ξανά και ξανά. Τις θεωρούν «φιλενάδες» τους και από εκεί και πέρα οι ευκαιρίες να κερδίσουν χρήματα αυξάνονται ακόμα περισσότερο.

Η Mel εργάζεται ως εικονική «φιλενάδα» για δεκάδες άντρες, είναι η πλήρης της απασχόληση. Συνεργάζεται με το MyGirlFund, ένα social network μέσω του οποίου γνωρίζει άντρες που δεν συναντά ποτέ, συζητούν τολμηρά, κάποιες φορές δεν χρειάζεται καν να γδυθεί. Και πέρσι έβγαλε έτσι 35.000 δολάρια. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, το cybersex δεν είναι ο βασικός σκοπός, οι πιο επιτυχημένες κοπέλες (αυτές που κερδίζουν από 200.000 έως 400.000 δολάρια το χρόνο) είναι εκείνες που κάνουν με τον πελάτη τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η Addy δουλεύει στο MyGirlFund και μετά γδύνεται στις κάμερες μιας άλλης υπηρεσίας με το όνομα Chaturbate. Επιπλέον, χρεώνει συνδρομή στους πελάτες της με τους οποίους διατηρεί καθημερινή online επαφή. Τους καλημερίζει κάθε πρωί μέσω του Google Hangouts και τους στέλνει τολμηρές selfies ενώ ετοιμάζεται να μπει στο μπάνιο. Πολλές φορές και ενώ είναι στο μπάνιο. Χρησιμοποιεί όλες τις πλατφόρμες και χρεώνει πελάτες σε όλες.

Οι ίδιες οι γυναίκες αναφέρουν πως αυτού του είδους οι δραστηριότητες τους επιτρέπουν να μην έχουν μεσάζοντες, να βγάζουν χρήματα παράλληλα με την κανονική τους δουλειά γραφείου ή της σπουδές και να μην εκτίθενται στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν άλλες «εργάτριες του σεξ». Επιπλέον, οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και chat δεν παρακρατούν κανένα ποσοστό από την αμοιβή τους όπως κάνουν τα sites και οι πλατφόρμες ενήλικου περιεχομένου. Για παράδειγμα, το μερίδιο του Chaturbate είναι 40%, ενώ το MyGirlFund δίνει στις κοπέλες το 65% για το ξεκίνημα, και άλλο 2,5% για κάθε 5.000 δολάρια που φέρνουν.

Εκπρόσωποι του Snapchat και του Kik δήλωσαν στο CNN Money πως το να χρεώνει κανείς το chat μέσω της πλατφόρμας τους είναι αντίθετο στους όρους χρήσης και όποιος διαπιστώνεται ότι τους παραβιάζει θα διαγράφεται ο λογαριασμός του. Αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί.