Η Vodafone ανακοίνωσε την δημιουργία νέα εταιρείας στην Ευρώπη

Η Vodafone ανακοίνωσε την δημιουργία νέα εταιρείας στην Ευρώπη
FILE PHOTO: FILE PHOTO: Branding hangs outside a Vodafone shop in Oxford, Britain, May 16, 2017. REUTERS/Toby Melville/File Photo
Η νέα εταιρεία που θα μπορούσε δυνητικά να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Τη μεταφορά δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας σε μία νέα εταιρεία που θα μπορούσε δυνητικά να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, σε 10 ευρωπαϊκές αγορές, ανακοίνωσε η Vodafone, προχωρώντας σε μία κίνηση που θα «ξεκλείδωσει» αξία για τους μετόχους. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Nick Read, η επιχείρηση θα δημιουργηθεί τους επόμενους 18 μήνες. Όπως μεταδίδει το CNBC, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του κόσμου ανακοίνωσε την απόσχιση (spin off ) στην ενημέρωση για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, την Παρασκευή. Σύμφωνα με αυτά, τα έσοδα υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο (-0,2%).

Οι συνθήκες στην αγορά της Ιταλίας συνέχισαν να βελτιώνονται, ενώ η ανάπτυξη λιανικής στη Γερμανία παρέμεινε ισχυρή, γεγονός που εν μέρει αντιστάθμισε τον έντονο ανταγωνισμό στην Ισπανία. Η Vodafone δήλωσε σίγουρη για το ετήσιο guidance, όσον αφορά τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη μεταξύ 13,8-14,2 δισ. ευρώ.