Η βουλή ενέκρινε με 152 «ναι» τα προαπαιτούμενα

Η βουλή ενέκρινε με 152 «ναι» τα προαπαιτούμενα
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρακολουθούν στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου: "Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων", Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

141 βουλευτές ψήφισαν «όχι» επί της αρχής. ΝΔ και Ποτάμι έδωσαν θετική ψήφο σε ορισμένα άρθρα.

Με 152 «ναι» και 141 όχι ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ και θα προχωρήσουν την αξιολόγηση αλλά και τη συζήτηση για το χρέος.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση (ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων) καταψήφισε με 141 ψήφους.

Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας (ασθενής), η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Βασίλης Κικίλιας.