Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού στους πολίτες της

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού στους πολίτες της
epa08397424 An empty Terminal 5 at Heathrow Airport, in Britain, 02 May 2020. Due to the coronavirus number UK daily flights has fallen and in some routes have been suspended. British Airways' parent company IAG announced it is set to cut up to 12,000 positions. Easyjet has laid off its 4,000 UK-based cabin crew for two months. Countries around the world are taking increased measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus which causes the Covid-19 disease. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η χώρα θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες της, αν ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό.

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του COVID-19 για τους πολίτες της αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες, αν και δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού Νάντιμ Ζαχάουι.

«Διεθνώς, αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας. Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα rapid test νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Ζαχάουι συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 32 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας ως το τέλος Απριλίου.

«Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο –να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις», υπογράμμισε.

Δείτε ακόμα: Βρετανία: «Χαράτσι» κορωνοϊού 210 λίρες για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό