Η Wagner παρέδωσε όλο τον οπλισμό της στον ρωσικό στρατό

Η Wagner παρέδωσε όλο τον οπλισμό της στον ρωσικό στρατό
epa10710234 Private military company (PMC) Wagner Group servicemen prepare to leave downtown Rostov-on-Don, southern Russia, 24 June 2023. Security and armoured vehicles were deployed after the Chief of the private military company (PMC) Wagner Group said in a video that his troops had occupied the building of the headquarters of the Southern Military District, demanding a meeting with Russia's defense chiefs. The President of Belarus held talks with the head of the Wagner group, as a result of which he accepted a proposal to stop the movement of the group's fighters across Russia, the press service of the President of Belarus reported. The Chief of Wagner Group has said that columns of his group will return to field camps. EPA/ARKADY BUDNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πάνω από 2.000 κομμάτια οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων, πυραύλων και περισσότερους από 2.500 τόνους πυρομαχικών παρέλαβε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από τη Wagner.

Η μισθοφορική οργάνωση Wagner ολοκλήρωσε την παράδοση του οπλισμού της στον τακτικό στρατό της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη σύντομης διάρκειας ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι παρέλαβε περισσότερα από 2.000 κομμάτια οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων και πυραύλων και περισσότερους από 2.500 τόνους πυρομαχικών.

Η παράδοση έγινε κατόπιν συμφωνίας με το Κρεμλίνο σύμφωνα με την οποία, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Wagner και ο αρχηγός της Γεβγκένι Πριγκόζιν, σταμάτησαν την βραχύβια ανταρσία τους τον περασμένο μήνα.

Οι μαχητές της Wagner, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία, είχαν την επιλογή να ακολουθήσουν τον Πριγκόζιν στην εξορία στη Λευκορωσία, να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι ενέργειες των ανδρών του αποσκοπούσαν στο να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και την ανικανότητα της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας να διαχειρισθεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ανταρσία θεωρείται ευρέως ότι αποτέλεσε την πιο σοβαρή πρόκληση για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Ρωσίας την τελευταία ημέρα του 1999.

Η κρίση εκτονώθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η οποία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συνήφθη για να αποφευχθεί η αιματοχυσία, η ποινική υπόθεση που στοιχειοθετήθηκε κατά του Πριγκόζιν και των μαχητών του ακυρώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: