Η Walmart δεν σταματά την υποχρεωτική χρήση μάσκας παρά τις απόψεις της Ουάσινγκτον

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αλυσίδα ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων μεγάλων καταστημάτων στις ΗΠΑ για ένα θέμα το οποίο έχει σηκώσει πολλή συζήτηση.

Ο κολοσσός της διανομής Walmart αποφάσισε να καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική σε όλα τα καταστήματά του στις ΗΠΑ, από την προσεχή Δευτέρα, παίρνοντας ουσιαστικά θέση σε ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο θέμα στη χώρα.

Ο όμιλος ακολουθεί τις πρωτοβουλίες άλλων αλυσίδων όπως των Best Buy ή των Starbucks που επέβαλαν τη χρήση της μάσκας, καθώς τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται στις ΗΠΑ.

«Περίπου το 65% των 5000 καταστημάτων μας βρίσκεται ήδη σε περιοχές, όπου οι τοπικές αρχές επιβάλλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την κάλυψη του προσώπου», επισημαίνει ο όμιλος σε ένα μήνυμα στο μπλογκ του.

Η Walmart θέλει τώρα να εφαρμόσει την ίδια πολιτική στο σύνολο των καταστημάτων της και δίνει περιθώριο λίγων ημερών, πριν από την εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου να ενημερώσει τους πελάτες και να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενούς τους.

Το ζήτημα της χρήσης της μάσκας έχει λάβει πολιτικό χαρακτήρα στη χώρα, καθώς αρκετοί Αμερικανοί αρνούνται να συμμορφωθούν επικαλούμενοι τις ατομικές ελευθερίες τους.

Προκειμένου να αποφύγει τις όποιες εντάσεις, η Walmart θα διορίσει «πρεσβευτές», που θα αναγνωρίζονται από το μαύρο μπλουζάκι τους «προκειμένου να προσεγγίζουν τους πελάτες που φθάνουν στο κατάστημα χωρίς μάσκα και να προσπαθούν να βρουν μία λύση».