Η WhatsApp φέρνει μια νέα αλλαγή στην πολιτική απορρήτου

Η WhatsApp φέρνει μια νέα αλλαγή στην πολιτική απορρήτου

Τί προκάλεσε την οργή των χρηστών της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η διάσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του, με την οποία θα κοινοποιούνται οι τηλεφωνικοί αριθμοί των χρηστών του στη μητρική εταιρεία, που είναι το Facebook.

Η WhatsApp ανανέωσε τους Όρους Χρήσης της υπηρεσίας κάνοντας μερικές αλλαγές στις οποίες αναφέρεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες η δημοφιλής υπηρεσία επικοινωνίας θα ξεκινήσει να μοιράζεται αυτόματα τα δεδομένα των χρηστών της με το Facebook.

Προτάσεις φίλων, διαφημίσεις ακόμη και προσφορές θα προκύπτουν στο Facebook συνυπογίζοντας οτιδήποτε είναι σε θέση να γνωρίζει η εταιρεία από τη χρήση της WhatsApp -κυρίως τον αριθμό του κινητού σας και των επαφών σας-, εκτός εάν ο χρήστης το απαγορεύσει εντός 30 ημερών.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ο χρήστης θα πρέπει να μην επιλέξει – στη νέα πολιτική απορρήτου της εταιρίας –μια επιλογή που θα είναι διαθέσιμη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της WhatsApp τονίζεται ακόμη ότι το Facebook δεν θα δημοσιοποιήσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων