Η Woli εξασφάλισε νέο γύρο χρηματοδότησης 700.000 ευρώ

Η Woli εξασφάλισε νέο γύρο χρηματοδότησης 700.000 ευρώ
Ο γύρος χρηματοδότησης ηγείται από την Eleven Ventures, με τη συμμετοχή angel investors και επιχειρηματιών με γνώση του fintech κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των CEO της Payhawk (Hristo Borisov), της Plum Fintech (Βίκτωρ Τροκούδης) και της Relevance Digital Agency (Θανάσης Σοφιανός).

Η Woliτο πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι και προπληρωμένη κάρτα Mastercard για παιδιά και νέους 10-18 ετών, συν-διαχειριζόμενο από τους γονείς, με έδρα την Αθήνα, έκλεισε νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 700.000 ευρώ, με επικεφαλής την Eleven Ventures, ένα VC με εμπειρία στο fintech και τον πρώτο επενδυτή στην εταιρεία «μονόκερο» Payhawk. Οι εισερχόμενοι επενδυτές περιλαμβάνουν εξέχοντες angels investors και επιχειρηματίες με τεχνογνωσία στον κλάδο, όπως ο Βίκτωρ Τροκούδης από την Plum Fintech, ο Θανάσης Σοφιανός από τη Relevance Digital Agency και ο Χρίστο Μπορίσοφ από την Payhawk.

Η τεχνολογία της Woli

Σε όλη την Ευρώπη, το χαρτζιλίκι είναι κυρίως σε μετρητά, αφήνοντας τα παιδιά και τους εφήβους χωρίς κατάλληλο εργαλείο για να διαχειρίζονται τα χρήματά τους και να θέτουν τους δικούς τους στόχους, καθώς και χωρίς χρεωστική κάρτα για ασφαλείς ηλεκτρονικές πληρωμές. Ταυτόχρονα, οι γονείς έχουν ελάχιστο έλεγχο στις οικονομικές συνήθειες των παιδιών τους και δυσκολεύονται πολύ να τα εκπαιδεύσουν στις αρχές διαχείρισης χρημάτων.

Όπως είχε γράψει το Fortune Greece, το Woli είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη σύγχρονη οικογένειαπου βοηθά στην εκμάθηση οικονομικής διαχείρισης με ένα διασκεδαστικό και ασφαλή τρόπο. Πρόκειται για την πρώτη τραπεζική εμπειρία μέσα από την οποία τα παιδιά μαθαίνουν τις βασικές αρχές οικονομικής διαχείρισης, λαμβάνουν αυτόματα το χαρτζιλίκι τους, πληρώνουν online και σε φυσικά καταστήματα με ασφάλεια και ταχύτητα και μπορούν να θέσουν τους δικούς τους στόχους αποταμίευσης.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Woli να επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά των προϊόντων της, να αναπτύξει την ομάδα της και να προετοιμαστεί για λειτουργία σε νέες αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζεται σε νέες λειτουργίες, όπως την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, έξυπνους στόχους αποταμίευσης, δωροκάρτες από συγγενείς, καθώς και το Woli Marketplace, μια αγορά όπου οι έφηβοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές επιβραβεύσεις, εκπτώσεις, αλλά και προϊόντα, όπως κουπόνια για τις αγαπημένες τους μάρκες online games.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Woli, Βασίλης Ζούπας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την χρονιά που έρχεται. Διαθέτουμε μια ισχυρή τεχνολογία, με λειτουργίες που εκτείνονται και πέρα ​​από τη χρηματο-οικονομική τεχνολογία. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Woli ένα από τα κορυφαία neobank brands για παιδιά και εφήβους στην Ευρώπη. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της ομάδας μας και στην εκτέλεση της στρατηγικής μας με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Η είσοδος αυτής της πολύ δυνατής ομάδας επενδυτών είναι σίγουρα ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή μας».

Ο Managing Partner της Eleven, Vassil Terziev δήλωσε με τη σειρά του: «Ενώ η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών για τις οικογένειες είναι μια αυξανόμενη τάση, τα παιδιά συμμετέχουν σε όλο και περισσότερες συναλλαγές χωρίς μετρητά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Βασίλη και την ομάδα του στην Eleven, καθώς η Woli αναλαμβάνει την αποστολή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαχείριση χρημάτων και η οικονομική εκπαίδευση μέσα στην οικογένεια».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Fortune Greece για τη Woli

*Κεντρική φωτογραφία: Βασίλης Ζούπας (αριστερά) και Φίλιππος Αντωνόπουλος (δεξιά), συνιδρυτές της Woli.